szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországon február óta 11 ezer felhasználó tesztelte Windows szoftverének eredetiségét. A Microsoft ugyanis akkor terjesztette ki 25 országra, köztük Magyarországra is a Windows Genuine Advantage (WGA) – magyar nevén „Eredeti Windows – Valódi Előny” – programot, melynek célja az illegális szoftverhasználat visszaszorítása.

A nem hivatalos forrásokból származó, legálisnak hitt illegális szoftverek megvásárlása évről évre több millió egyéni felhasználónak és vállalatnak okoz károkat, hiszen ezek gyakran biztonsági réseket vagy kártékony kódokat is tartalmaznak, vagy egyszerűen csak hiányosak. Az „Eredeti Windows – Valódi Előny” kezdeményezés keretében lehetőség nyílik a szoftverek eredetiségének ellenőrzésére. A tesztelésen túljutott jogtiszta Windows-t használók számára a Microsoft ingyenes hozzáférést ad különböző népszerű programokhoz, illetve további előnyökhöz juttatja az egyéni és vállalati felhasználókat.

Az „Eredeti Windows – Valódi Előny” kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az angol nyelvterületen elsőként elindított Központot alig 5 hónap alatt 5 millió felhasználó kereste meg. Magyarországon eddig több mint 30 ezer felhasználó látogatott el a Letöltő Központon keresztül az „Eredeti Windows – Valódi Előny” tájékoztató honlapjára, közülük 11 ezren vették igénybe a program által kínált eredetiség-vizsgálatot. A jogtiszta Windowst használók által leginkább kedvelt, ingyenesen letölthető alkalmazások az eddigi tapasztalatok alapján a Windows Media Player 10 és a Photo Story 3 voltak.

A Microsoft, a legális Windows-t használók számára, ezen felül olyan hasznos és fontos szoftvereket tesz ingyenesen elérhetővé, mint például a Windows 98, Windows NT és Windows 2000 rendszerekkel is használható Media Player 9, a valutaváltóval kombinált számológép és a Windows Media kódoló 9-es sorozata.

Idén a második félévtől a kezdeményezés egy újabb fázisához érkezik. Ennek keretében a programban való részvétel kötelezővé válik azoknak, akik a Microsoft Letöltő Központ  szolgáltatásait génybe kívánják venni. Ebben az időszakban az eredeti Windows-t használók számos új alkalmazáshoz kapnak ingyenes hozzáférést a Letöltő Központon keresztül. A Windows Update webhelyek biztonsági frissítései továbbra is mindenki számára elérhetőek maradnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infinit Tech

Microsoft: Legyen biztonságosabb cybervilág!

A Microsoft 2003 januárjában indította el a kormányzati biztonságtechnikai változásokat célzó programját (Government Security Program), amely a Linux és egyéb nyílt forráskódú rendszerek vitorlájából igyekezett kifogni a szelet. A program lényege, hogy a Microsoft kormányzati és nemzetközi szervezetek részére – a forráskód megváltoztatásának tilalmával – a Windows operációs rendszer forráskódjához való hozzáférésre, így valamennyi állam és intézmény számára saját (nemzet)biztonságához illeszkedő rendszerek kialakítására ad lehetőséget.

MTI Gazdaság

Microsoft fellendülés

A Microsoft Corp. növelte negyedéves adózott eredményét és eladását a személyi számítógépek vártnál nagyobb kereslete, valamint szoftverei és az Xbox játékkonzol iránt mutatkozó erős érdeklődésnek köszönhetően.

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Medián a 25 év alattiak adómentességéről: A Fidesz is tudja, hogy rosszul áll a fiataloknál

Medián a 25 év alattiak adómentességéről: A Fidesz is tudja, hogy rosszul áll a fiataloknál

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi