szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarországon a lakosság 28 százaléka, a vállalatok 78 százaléka használta rendszeresen az internetet - tavaly év eleji adatok alapján. Magyarország mindkét adattal az Európai Unió sereghajtói közé tartozik, derül ki a témáról pénteken Brüsszelben közzétett 25 országos statisztikából.

Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint az unióban lakó 16-74 éves emberek 47 százaléka vette igénybe a világhálót tavaly január-márciusban (a 16-24 éves kategóriában 75), míg a cégek közül az év első hónapjában 89 százalék használta azt rendszeresen.

Legnépszerűbb a lakosság körében Svédországban (82 százalék), Dániában (76) és Finnországban (70) volt az internet, míg legkevesebben Görögországban (20 százalék), Magyarországon (28) és Litvániában (29) dolgoztak vagy töltötték szabadidejüket vele. A cégek körében ugyancsak Dánia és Finnország vitte a prímet (97-97 százalék) Belgium és Svédország előtt (96-96), míg Magyarországnál alacsonyabb arányban csak Portugáliában (77 százalék) éltek a háló adta lehetőségekkel a cégek.
   
A magyar adatok szerint a férfiak 30 és a nők 26 százaléka használta az internetet a vizsgálat időszakban. A háztartásoknak mindössze 6 százaléka rendelkezett szélessávú kapcsolattal tavaly márciusban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A kelet-európai turizmust az internet lendíti fel

Az internet forradalmasítja az emberek utazási szokásait: az út hosszától kezdve az úti cél kiválasztásáig, minden rugalmassá, könnyen változtathatóvá vált - derül ki egy brit közvéleménykutatásból.

hvg.hu Tech

Jön a 24 megabites nagyon szélessávú internet-szolgáltatás

Míg manapság a standard ADSL internet-kapcsolaton az adatfolyam sebessége 512 kilobittől 1-2 megabitig (Mbit) terjed másodpercenként, az új ADSL2+ technológia egy nagyságrenddel gyorsabb adatkommunikációt tesz lehetővé. Angliában a hónap eleje óta már működik a rendszer.

reuters Tech

Fékevesztett kínai internetpenetráció

Százhúsz millióra nőhet az év végéig a kínai internet felhasználók száma, a gyorsan növő PC eladásoknak és az internet csatlakozások gyarapodásának köszönhetően.

hvg.hu Gazdaság

A mikrovállalatok harmada megvan internet nélkül

Bár olyan kisvállalkozást már csak nehezen találhatunk, amely nem rendelkezik számítógéppel, az internetpenetráció terén mégiscsak megrekedt a fejlődés - derül ki a frissen közzétett GKI-T-Mobile e-Gazdaság Indexből. A GKI Gazdaságkutató Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. - a Sun Microsystems Kft. -vel együttműködve - a vállalatok internethasználati szokásait, s a hazai elektronikus gazdaság fejlődését mérte fel.

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást