szerző:
hvg.hu

Áprilisban a mobil előfizetések száma a március végihez képest 0,38 százalékkal, 34 ezerrel növekedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Április végén a három szolgáltató összesen 8 millió 856 ezer előfizetést tartott nyilván és a hónap végére a 100 főre jutó előfizetések száma 87,7-re nőtt az egy hónappal korábbi 87,4-ről, illetve a 2004 április végi 80,1-ről. A 2005 április végi ügyfélszám 9,39 százalékkal haladja meg a 12 hónappal korábbi szintet.

Idén április végére a Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 20,04 százalékra emelkedett a március végi 19,97 százalékról. A Pannon GSM részesedése változatlanul 34,11 százalék volt április végén, míg a T-Mobile Magyarország Rt. részesedése a március végi 45,92 százalékról 45,85 százalékra csökkent. A forgalmazásban részt vevő előfizetések száma áprilisban mintegy 10 ezerrel közel 8 millió 141 ezerre nőtt.

A piacrészesedések a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma alapján a következőképpen alakultak: T-Mobile Magyarország Rt. 45,95 százalék (2005 március végén 46,15 százalék), Pannon GSM 34,30 százalék (2005 március végén 34,34%), Vodafone 19,76 százalék (2005 március végén 19,51 százalék).

A három szolgáltató ügyfelei 2005 áprilisában 4012 számot hordoztak a 2004 májusa óta igénybe vehető számhordozhatóság keretében. Az NHH adatai szerint a számhordozhatóság 2004. május és 2005. április vége között összesen mobil számot 60269 érintett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Infinit Média

Jön a mobil-képregény: Andersen tovább mesélhet

A mobilipar nagy erőkkel keresi a nagy hálózati forgalmat és bevételeket generáló tartalmakat és szolgáltatásokat, amelyek egyike sem nélkülözi a képi kommunikáció valamilyen formáját.

MTI Gazdaság

Vevőt keres mobilrészlegére a Siemens

A német Siemens mobiltelefonokat gyártó részlegének eladásáról tárgyalt az amerikai Motorola céggel - értesült a Frankfurter Allgeimene Zeitung. A lap szerint az amerikai fél berekesztette ezeket a tárgyalásokat, jóllehet közel álltak a megegyezéshez.

eurohirek.hu Világ

Vidéken károsabb lehet a mobiltelefon

Nyolcszor nagyobb a rosszindulatú agydaganatok kialakulásának valószínűsége a mobiltelefont használó vidéki lakosság körében, mint a városlakók esetében - derült ki egy felmérésből, amely eredetileg nem kifejezetten a mobiltelefon hatását szándékozott vizsgálni.

MTI Gazdaság

Visszaélt erőfölényével a T-Mobile

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa gazdasági erőfölénnyel való visszaélésnek minősítette a T-Mobile hangposta szolgáltatásának sikertelen hívások esetén is kötelező igénybevételével kapcsolatos gyakorlatát.

MTI Tech

A japánok a kamerás mobilt szeretik

Az MM Research Institute piackutató a meredek visszaesést Japánban a viszonylag magas 2003-as bázisnak tulajdonítja, amit a kamerával felszerelt készülékek rohamos terjedése és a készülékcserék idéztek elő.

MTI Itthon

Megdőlnek a mobilról szóló tévhitek?

A mobiltelefon nem elsekélyesíti, hanem gazdagítja az emberek közötti kapcsolatokat, és nem csupán üzlet, hanem világszerte megváltoztatja, illetve kiteljesíti az emberi magtartást és kommunikációt, sőt, hat a politika világára is - állítják tudósok.

Panoráma Kult

Folytatásos regények mobiltelefonra

Japánban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mobiltelefonos irodalom. Számos honlap kínálja mobil telefonra könyvek százait, klasszikustól bestsellereken át olyan alkotásokig, amelyek kifejezetten az új médium számára íródtak.

MTI Világ

Mégis árt a mobil?

A mobil telefonok által kibocsátott sugárzás egy újabb tanulmány értelmében laboratóriumi körülmények között ártalmas hatással van a génekre, de a kutatók maguk is sietnek hangsúlyozni, hogy csak újabb tanulmányok deríthetik ki, hogy árt-e, s ha igen, milyen körülmények között árt a mobil az élő szervezeteknek is.

"Törődő odafigyelés": magyar állami pénzzel épült fociakadémiát adott át a magyar kormányfő

"Törődő odafigyelés": magyar állami pénzzel épült fociakadémiát adott át a magyar kormányfő

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

A DK feljelenti Orbánt a Gruevszki-ügy miatt

A DK feljelenti Orbánt a Gruevszki-ügy miatt

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Kukásautóval ütközött a BKK egyik Mercedes busza – fotók

Kukásautóval ütközött a BKK egyik Mercedes busza – fotók

Alföldi Róbert és Rutkai Bori műveire is licitálhat, ha szeretne valami jót tenni

Alföldi Róbert és Rutkai Bori műveire is licitálhat, ha szeretne valami jót tenni