szerző:
hvg.hu

Idén év végére – ha tervei valóra válnak – a Szentkirályi Ásványvíz Kft. 150 millió palack ásványvíz forgalmazására lesz képes Magyarországon, ami a hazai 650 millió palackos összes ásványvízfogyasztás majd egynegyede.

Ritkán történik meg, hogy egy magyar márka akár csak a helyi vagy a regionális piacon is versenyre kényszeríthessen multinacionális vállalkozásokat. Már pedig a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ezt tette az egyik legnehezebb termékszegmensben. Az 1994-ben alapított cégre akkor terelődött jelentősebb figyelem, s csillaga is akkor kezdett meredekebben emelkedni, amikor 2004-es párizsi Aqua Expo-n – a szénsavmentes kategóriában – elnyerte a legjobb külföldi ásványvíznek járó Eauscar-díjat. A cég az idén újra Eauscar-díjat szerzett a rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvizével.

Az ásványvíz piacot ma még a softdrink multik
uralják. Pozícióváltás
© szentkiralyi.hu
A társaság júniustól megduplázza gyártási kapacitását, s így naponta 600.ezer liter ásványvizet palackoz majd. Az üzembővítésre a cég kommünikéje szerint a növekvő hazai vásárlói igények kielégítése és az erősödő export-termelés miatt került sor. A legújabb AC Nielsen jelentés szerint a cég eladásai alapján 2005 februárja óta piacvezető a szénsavmentes ásványvíz kategóriában.

A mennyiségi mutatók mellett a Szentkirályi Ásványvíz a minőségben is vezető pozíciót célzott meg a hazai piacon. A hatszáz négyzetméteres üzem „laboratóriumi” körülményeket teremtett az immár három kategóriában forgalmazott termékek – szénsavas/szénsavmentes, rózsaolajjal ízesített és citromos-mentás ásványvizek –előállításához. Az új gyártósort a francia Sidel cég szállította.

A Szentkirályi 2005 tavaszán a termékkínálatát is bővítette – szintén Eauscar díjjal kitüntetett – Rózsa névre keresztelt, „piros kupakos”, enyhén szénsavas, illetve a citrom-menta ízesítésű, friss illatú, édes ízű Szentkirályi Ásványvízzel. Az ízesített víz forgalmazására Magyarországon és külföldön is idén nyartól kerül sor, a tervek szerint 1 millió flakonnyit palackoznak majd, mivel külföldön népszerűbbek az ízesített vizek, a termékek 70 százalékát az országhatáron túl, 30 százalékát pedig itthon értékesítik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Újabb hidegfront jön

Újabb hidegfront jön

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez