szerző:
hvg.hu

A Logitech Wireless DJ Music System nevű ősszel megjelenő újdonsága tulajdonképpen Kolumbusz tojása a szórakoztatóelektronikában, hiszen a zenehallgatók régi igényét elégíti ki. Összeköti – méghozzá vezetékek nélkül – a PC-t a hif-itoronnyal, így a számítógépen tárolt zenék azon is lejátszhatók, miközben a távirányítóval még zenelistákat is össze lehet állítani.

Logitech Wireless DJ Music System. Nincs több
gond az összeköttetéssel
© Logitech
A Logitech bemutatta új Wireless DJ Music System nevű termékét, egy olyan vezeték nélküli eszközt, amellyel digitálisan tárolt zenék a számítógépekről könnyedén eljuttathatók a lakás bármely más pontján elhelyezett hifitoronyhoz vagy hangszórórendszerhez. Sőt, a lejátszás még távvezérelhető is!

A Wireless DJ Music System egy személyi számítógépet és egy házimozi-, hifi-, vagy hangszórórendszert köt össze a Logitech Music Anywhere vezeték nélküli technológiája segítségével. A rendszer bármilyen számítógépes hangformátumot továbbítani tud, így MP3, iTunes (AAC) és WMA fájlokat vagy akár internetes rádióadásokat is. Az elegáns, nagy hatótávolságú, saját kijelzővel és gördítőkerékkel ellátott Wireless DJ távirányító pedig lehetővé teszi, hogy bejárjuk teljes zenei gyűjteményünket akár a kanapén vagy az étkezőasztalnál ülve is.

„Manapság több tízmillió ember használja számítógépét digitális zenegyűjteményének központi tárolására és bővítgetésére” – mondta Dale Pistilli, a Logitech multimédia csoportjának marketing igazgatója. „Legtöbbjüknél azonban nincs összeköttetés a PC és a hifitorony között. A Wireless DJ Music System ezeknek az embereknek lehetővé teszi, hogy teljes zenei gyűjteményükhöz a lakás bármely pontján hozzáférhessenek, s a rendszer távirányítjáóval pedig kényelmesen válogassanak a zeneszámok között. Ez egy olyan megfizethető és teljes körű megoldás a problémára, amit gyerekjáték üzembe helyezni, és nem igényli komplikált hálózatok kiépítését sem.”

A Parks Associates kutatóvállalat által nemrégiben készült világméretű felmérés igazolja, hogy az internetre kötött háztartások 40 százalékában zenehallgatásra is használják a PC-t, 33 százalékukban pedig még internetes rádióadásokat is hallgatni szoktak. Ezzel szemben kevesebb, mint 10 százalék hallgatja a zenéket hifi berendezéseken. A zene a számítógéphez van kötve, ami legtöbbször távol esik a lakás kikapcsolódásra használt helyiségeitől. Ennek a résnek a befoltozására már korábban is születtek megoldások, ezeket azonban nehézkes volt beállítani, csak bizonyos formátumú zenékkel működnek együtt, vagy egyszerűen túl drágák voltak a legtöbb felhasználónak.

A Music Anywhere vezeték nélküli megoldás a plug-and-play rendszerek egyszerűségét a digitális hangzás tisztaságával ötvözi. A zene az egész lakásban elérhető, és nem kell hozzá meglévő vezeték nélküli hálózat sem. Az adókészülék a számítógép USB csatolójára kapcsolódik, a vevőegységet pedig egyszerűen hozzáköthetjük bármilyen hifitoronyhoz vagy erősítőhöz szabványos RCA dugók segítségével, vagy 3,5 milliméteres jack dugóval akár egy erősítővel egybeépített hangszórórendszerhez is. Készülékeink összekapcsolása után a Wireless DJ Music System a zenét rádióhullámok formájában továbbítja a vevőegységhez, ami a számítógéptől akár 50 méterre is lehet. Az ugyanilyen távolságon belül bármely szobából használható távirányító automatikusan csatlakozik számítógépünkhöz.

A távirányító kék színű, háttérvilágításos LCD kijelzőjén mindig látható, hogy éppen mi szól, de akár lejátszási listát (DJ listát) is szerkeszthetünk, vagyis újabb dalokat és albumokat állíthatunk a lejátszási sor végére anélkül, hogy meg kellene szakítani az éppen akkor hallható zenét. Egy buliban a távirányítót egymás közt körbeadva mindenki hozzáteheti a saját választását a listához. A távirányító lithium-ion akkumulátora átlagos használat mellett akár egy hétig is bírja egy töltéssel, és gyorsan újratöltődik, ha a vevőegységre helyezzük.

A Logitech StreamPoint szoftver a számítógépen futva összegyűjti a gépen lévő digitális zenei fájlokat, a kedvenc internetes rádióállomásainkat, az iTunes , Windows Media Player és Musicmatch Jukebox zenelistáinkat. Egyetlen központi helyen csoportosítja azokat, és teszi elérhetővé a Wireless DJ távirányító számára.

A Logitech Wireless DJ Music System szeptember végétől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. A fogyasztói ára kábé 64 ezer forint lehet. Külön vásárolható lesz hozzá extra vevőegység Wireless Music System Add-On Receiver néven, nem egészen 20 ezer forintért. Ezzel a kiegészítővel több (legfeljebb 4) különböző szobában hallgathatjuk ugyanazt a zenét.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Tech

Új Lenovo notebook: multimédia csúcsra járatva

A Lenovo bemutatta új ThinkPad Z61-es és R60-as notebookjait, amelyek az Intel Core Duo processzorának erejét az újonnan kifejlesztett multimédiás szolgáltatásokkal és vezetéknélküli kapcsolódást lehetővé tevő kiegészítőkkel kombinálják.

hvg.hu Tech

A világ legdrágább mp3-lejátszója itt megtekinthető

A német TrekStor cég készítette el a világ legdrágább mp3-lejátszóját a kanadai-orosz milliárdos Alex Schnaider megrendelésére. A kütyü borítása színaranyból készült, amelyet 63 csiszolt gyémánttal ékítettek.

hvg.hu Tech

QWERTY-billentyűs telefont dob piacra a Samsung

A Samsung Electronics bejelentette, hogy piacra dobja új Slim QWERTY Smartphone-ját, az SGH-i320-at, ami egyben azt is jelzi, hogy a cég az okostelefonok piacán is igyekszik megvetni lábát.

MTI Tech

A legvékonyabb display olyan vékony, mint a papír

Az eddigi legvékonyabb, 9 hüvelykes (22,86 centiméteres), 0,29 milliméter mélységű képkijelzőt hozta létre a japán Bridgestone cég - jelentette be a világ legnagyobb gumiabroncs-gyára.

hvg.hu Tech

Be nem száradó patronnal nyomtat a jövő printere

Az eddigieknél sokkal jobb minőségű nyomtatás válik elérhetővé a házi és kis irodai nyomtatók használói számára a Ricoh új gél-technológiáját használó printerein, melyekbe többé nem szárad be a patron.

Elegük lett a cseheknek az út menti autóroncsokból

Elegük lett a cseheknek az út menti autóroncsokból

Lovasi András kiállt a győri fideszes jelölt mellett

Lovasi András kiállt a győri fideszes jelölt mellett

De miért pont Budapesttel reklámozzák az új orosz villamost?

De miért pont Budapesttel reklámozzák az új orosz villamost?

Nem látta? Képeken a tegnapi pólógyőzelem Montenegró ellen

Nem látta? Képeken a tegnapi pólógyőzelem Montenegró ellen

„Ne haragudjon, de ön nem hagyományos értelemben vett szépség”

„Ne haragudjon, de ön nem hagyományos értelemben vett szépség”

Hiába a védőintézkedések, a Vuhan-vírus egyre gyorsabban terjed

Hiába a védőintézkedések, a Vuhan-vírus egyre gyorsabban terjed