szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Golden Blog 2006 civil díjasával, a Sorozataddiktokkal készítettünk interjút. A sorozatokról szóló blogot négyen írják, winnie, human insect, joe-ker és snake. Kérdéseinkre winnie válaszolt.

- Misszió vagy hobbi?

- Részemről misszió, a többiek részéről (mert, ugye többen is blogolunk) inkább hobbi. Hiszem, hogy a sorozatműfajt nemzetközi elismertsége és sikerei ellenére idehaza meg mindig mostohán kezelik, és így saját eszközeinkkel próbáljuk népszerűsíteni a sorozatokat.

- Napi hány órát tévéztek?

- Én heti 1-2 órát, de van, hogy annyit sem. Mostanában csak a Doktor House-t és a Dob+Basszust néztem "élőben". Ami érdekel, azt felveszem és dvd-ről visszanézem, mert egyrészt így rugalmasabb, nem vagyok időponthoz kötve, azt és akkor nézek, amit akarok.

- Miért ezek a sorozatok vannak a blogon? Mi alapján dől el, melyik sorozatról írtok?

Alapjában véve mindenről írunk, amit nézünk. Egyrészt megpróbálunk sok mindenbe (majdnem mindenbe) belekóstolni, másrészt nyilván az általunk kedveltekről írunk többet. És hazai tekintetben pedig követjük az aktualitásokat. Tehát mondhatjuk, hogy áttételesen tévék diktálnak nekünk.

- Melyik a kedvenc sorozat?

- Nekem a Monk, a flúgos nyomozó és a Boomtown, de a most induló Szökés is a legjobb 10-be tartozik.

- Magyarországon csak néhány éve jelentek meg a színvonalas amerikai sorozatok. Látható, hogy ti sem csak a magyar csatornák kínálatáról írtok. Honnan a "műveltség"?

- Az internet korában mar mindenről első kézből lehet értesülni, de természetesen nekünk is vannak kapcsolataink, az egyik bloggerünk külföldön él. Ráadásul az amerikai televíziók egyre több sorozatot kezdenek el streamelve, online sugározni.

- Kulisszatitkokról is írtok, legutóbb a Rém rendes család kapcsán. A blog népszerűségének köszönhetően jutnak el hozzátok az információk?

- Feltételezem. A Tv2 egyelőre nem köti az emberek orrára a részleteket, mi viszont úgy gondoljuk, hogy sokakat érdekelhet néhány olyan információ, amely megbízható forrásból származik. Aki ír nekünk valamit, és hitelesnek tűnik, azt megírjuk a blogon.

- Egyre népszerűbb a téma itthon is, üzleti terveitek vannak?

- Ilyesmi meg sem fordult a fejemben, amikor nekikezdtünk. Úgy vagyok vele, hogy lesz, ami lesz. Ha véletlenül úgy alakulnak a dolgok, akkor nyilván nem zárkózom el semmitől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Íme a Golden Blog 2006 fődíjasai!

Véget ért a hvg.hu második alkalommal megrendezett blogversenye, a Golden Blog. Az utolsó körben a kategóriagyőztesek közül a közönség dönthetett. Az eredmények ismeretében a hvg.hu két fődíjat is kiosztott.

hvg.hu Golden Blog

A Golden Blog 2006 győzteseinek listája

A közönség és a zsűri döntött, íme a Golden Blog idei kategóriagyőztesei. Az olvasók szava döntő volt, a közönségszavazatok ígért súlyozásának köszönhetően szinte majdnem mindegyik kategóriában azok nyertek, akiket a szavazataikat leadó olvasók is a legjobbnak tartottak.

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

Az oroszok törvényen kívül helyeztek egy európai szervezetet, ahol ők is tagok

Az oroszok törvényen kívül helyeztek egy európai szervezetet, ahol ők is tagok

Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük

Doku360: Faleveleket eresztettem szélnek, de talán meglátszik egy épület terve belőlük