szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A keresőóriás tárgyalásokat folytat a népszerű online videólejátszó oldal megvásárlásáról. Annak ellenére, hogy – a szerzői jogi kérdések miatt - egyesek óva intenek az efféle oldalaktól, a Google jelentős összeget ajánlana a cégért.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Google 1,6 milliárd dollárt fizetne a YouTube-ért. A gazdasági újság úgy fogalmazott, a két fél között jelenleg „érzékeny szakaszban” vannak a tárgyalások, ezért még egyáltalán nem biztos, hogy létrejön a megállapodás. A cikket egyik érintett sem kommentálta.

A 2005 februárjában indított YouTube rövid idő alatt vált az internet egyik leglátogatottabb oldalává, s ma már naponta mintegy százmillió videót néznek meg a felhasználói. Becslések szerint a weboldalt havonta legalább húszmillióan keresik fel.

Korábban tagadták
A YouTube-ot az eBay tulajdonában álló, internetes fizetési lehetőséget kínáló PayPal három korábbi munkatársa alapította, s korábban minden a fentihez hasonló értesülést cáfoltak.

Chad Hurley, a cég ügyvezető igazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy a cég nem eladó, s kilátásba helyezte, hogy esetleg a tőzsdén is megjelennek.

A dotkom-milliárdos Mark Cuban korábban úgy nyilatkozott, hogy „csak egy hülye venné meg a YouTube-ot”, mivel a felhasználói által, szerzői jogi engedélyek nélkül feltöltött videók a jövőben perek sorozatát hozhatják a cég nyakára.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

A Google és az eBay násza a hirdetési fronton

A világ vezető netes keresőprogramját üzemeltető vállalkozás, az amerikai Google megállapodást kötött a világ vezető online értékesítő vállalkozásával, az eBay-jel. Az előbbi szállítja kizárólagos jelleggel az utóbbinak a hirdetési anyagokat, illetve közös hirdetési ajánlatokat dolgoznak ki.

hvg.hu Tech

Cuban: a YouTube megvásárlása kész csőd

Kemény szavakkal illette a YouTube videómegosztó oldalt a milliárdos befektető dotkom veterán Mark Cuban, melyet szerinte csak egy gyengeelméjű befektető vásárolhat fel.

hvg.hu Tech

Naponta százmillió kisfilmet néznek a YouTube-on

A tavalyi év során megjelent weboldal mára a piacvezető online videoportállá nőtte ki magát, s piaci részesedése eléri a 60 százalékot, egyelőre azonban még nem tudják, miből tartják majd fenn a szolgáltatást.

hvg.hu Tech

Elindult a Google.hu

Tegnap délután megkezdte működését a keresőmotor hivatalos magyar weboldala. Korábban a Google magyar domainjét egy másik cég birtokolta, a folyamat azonban lezárult, így a hazai internetezők is a legegyszerűbb címen érhetik el a keresőt.

MTI Világ

A politikai kampányolás új eszköze: YouTube

Az amerikai választási kampány új utat tört magának a világhálón: a kongresszusi posztot áhító politikusok a YouTube internetes videocserélő oldalon üzennek a választóknak.

hvg.hu Tech

A Google figyelmeztet a gyanús weboldalakra

A keresőóriás felhívja felhasználói figyelmét, ha olyan linkre kattintanak, ahol rossz indulatú kémprogramok, vagy vírusok leselkednek az internetezőkre.

hvg.hu Tech

Videó a Google által meglesett félmeztelen napozókról

A Google Earth és a Google Maps szemfüles, különös felvételekre vadászó felhasználói két gyanútlan napfürdőzőt lokalizáltak a keresőcég térképadatbázisaiban. A jelenségről már videó is elérhető a világhálón.

hvg.hu Tech

Félmeztelen napozókat figyelt ki a Google Earth

Az online térképszoftver szemfüles felhasználói egyre-másra fedeznek fel különböző érdekességeket az óriási képadatbázisban. Legutóbb két napfürdőzőt lokalizáltak, a korábbi furcsaságok között lebegő autó, sőt még egy lopakodó bombázó is szerepel.

hvg.hu Tech

Mikorra lesz képes a Google a magánéletünkben keresni?

A tökéletes keresés személyre szabott tökéletes választ tud adni és tökéletesen emlékszik. Javaslatot tehet, hogy a tökéletes választ úgy kaphatjuk meg, ha ezzel és ezzel a személlyel kommunikálunk, ahelyett, hogy egy adott dokumentumot elolvasnánk. John Battelle, a Wired alapító szerkesztője könyvében – többek között – a Google és más keresők lehetséges jövőjéről elmélkedik.

Már az irániakat is ellenőrzik a ferihegyi repülőtéren

Már az irániakat is ellenőrzik a ferihegyi repülőtéren

A surrey-i rendőrség palacsintákkal keresi a bűnözőket

A surrey-i rendőrség palacsintákkal keresi a bűnözőket

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban

Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban