szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alulbecsült az internetes hirdetési piac növekedése, mert nem kalkuláltak a videó megosztókon, közösségi oldalakon és a mobiltelefonokon keresztül értékesített felületekkel – állítja Terry Semel a Yahoo vezérigazgatója.

Egy londoni beszélgetésen Semel úgy nyilatkozott, hogy az előzetes számítások csak a grafikus és keresésekkel összekötött reklámokkal számoltak. „A videó, mint mindannyian tudjuk, az internet legjelentősebb tényezői közé növi ki magát” – mondta az Internet Advertising Bureau Engage 2006 konferencián. „A videó mindig jelen lesz a neten, és megtalálja a maga helyét a hirdetések területén is” – tette hozzá írja az abc news.

„Legyen tehát mobil, videó, vagy a közösségi oldalakon történő reklámfelület értékesítés, ezek az előzetes reklámértékesítési kalkulációnkban nincsenek benne, vagyis a teljes piac méreteit jelentősen alulértékeltük”. Semel szerint a szponzoráció, a különböző hirdetési formák és további innovatív és elmés megoldások, melyek révén a reklámot és netes videót összekötik, igen gyorsan meglelik saját helyüket a piacon.

A Zenith Optimedia médiaértékesítő szerint az internetes hirdetési piac idén globálisan nagyobb részesedést szerez meg, mint a köztéri reklámfelületek, s nemsokára megelőzi a rádiókat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Az online vásárlás átalakítja a bevásárló utcákat és hirdetéseket

Az utazási irodák, mobiltelefon szaküzletek és bankok eltűnhetnek a brit városok bevásárló utcáiból, mert a vevők egyre több terméket vásárolnak a világhálón, és egyre inkább csak olyan termékekért járnak a hagyományos boltokba, mint a divatos ruházati cikkek és kiegészítők - állítja az ACNielsen piackutató cég most megjelent tanulmánya.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan sokszorozzuk meg hirdetési bevételeinket?

Ha internetes portált üzemeletünk és szeretnénk nagyobb hirdetési bevételt szerezni, gyűjtsünk össze minél több információt a látogatóinkról. Ezeket az információkat azután nem csak az oldal tartalmának kialakításánál használhatjuk fel, de az alábbi onlinemarketing-technikák segítségével a látogatókat vásárlókká alakíthatjuk.

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák