szerző:
BBC
Tetszett a cikk?

A Japán játékkonzol-gyártó Nintendo 3,2 millió példányt hív vissza új játékkonzoljából, mert a Wii csuklópántja könnyen szakad, s ezzel oda a drága és érzékeny készülék, illetve sok esetben a játékos tévéje is.

Szakadt csuklópánt
Tömeges panaszáradatot követően döntött a Wii-t gyártó cég a visszahívás mellett, bár arról még nincs pontos információ, milyen módon cseréltethetik ki a játékkonzoljuk csuklópántját a felhasználók. A szíjnak azért van különös jelentősége, mert a játék közben a virtuális térben kalandozók igen intenzíven mozgatják a vezérlőegységet, mely anélkül könnyen kicsúszhat a kezeik közül. Számos játékos számolt be összetört tévékről és ablakokról az izgalmas csaták nyomán, bár szép számban terjednek rajzprogrammal hamisított fényképek is neten. A cég már a konzol leírásában külön figyelmezteti a játékosokat a csuklópánt használatának fontosságára.

A csuklópánt visszahívása gyakorlatilag a világon eladott összes Wii konzolt érinti, beleértve a most a boltok polcain sorakozókat is. A cég idén év végéig 4 millió példány eladását tervezte. Ráadásul a gyártó minden előzetes várakozását felülmúlták az eladások, hiszen csak Európában a megjelenés hétvégéjén 325 ezret, az Egyesült Államokban a megjelenés napján 600 ezret, míg Japánban szintén a megjelenés napján 400 ezer példány kelt el.

A Nintendo emellett Japánban 200 ezer DS és DS Lite konzoljához tartozó adaptert is kénytelen volt visszahívni, azok bizonytalan működése miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Associated Press Monitor

Megjelent a videojáték-konzolok új generációja

A Microsoft és a Sony a múlt héten csaknem egyszerre mutatta be legújabb videojáték-konzolját. Ezeknél már kötelező a széles sávú internetkapcsolat, a minél élethűbb grafikáról pedig a hét-nyolc évvel ezelőtti szuperszámítógépekével vetekedő műveleti sebesség gondoskodik.

hvg.hu Tech

A Microsoft kiadja a Pacmant az új Xbox játékkonzolhoz

A redmondi óriás emellett a nyolcvanas évek további slágerjátékait is megjelenteti majd az Xbox 360 játékgéphez, mivel azt remélik, az egykori klasszikusok továbbra is a közönség rajongására tarthatnak számot.