szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április elsejei humornak tűnhet a "vécéből internet" koncepciója, pedig Aberdeenben éppen ezen dolgoznak. A nagysebességű internetkapcsolat 10 évig biztosan működik és gyorsan is telepíthető, hiszen a szennyvízjáratok nem tartoznak a szolgáltatók frekventált helyei közé.

Gyorsabban is jöhet a szélessáv
© itnews.com.au
Az aberdeeni egyetem területén próbálják ki jelenleg azt, hogy mennyire működik megbízhatóan a szennyvízjáratokon keresztül bevezetett szélessávú internet. A projektért felelős H2O Networks megoldása tetszetősnek tűnhet felsőoktatási intézmények számára. Az intézmények így tetszés szerint építhetik fel internetes és telekommunikációs hálózatukat, nem kell hozzá megbontani a környékbeli utakat.

A telepítés jóval hatékonyabb a szokásos módszereknél - az itnews.com.au oldal értesülései szerint 80 százalékkal gyorsabban lehet működő rendszert felhúzni, amely hónapok helyett csak pár hetes periódust jelent. A H2O Networks sajtóképviselője szerint minden városnak és kisvárosnak vannak olyan csatornái és vezetékei, amelyeken keresztül különösebb probléma nélkül lehet kábelezésre használni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Már több mint 1,1 millióan neteznek szélessávon

A hagyományos telefonvonalon szélessávú internetszolgáltatásra, azaz xDSL-re előfizetők száma áprilisban a márciusihoz képest 1,52 százalékkal 669 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 2,56 százalékkal közel 337 ezerre nőtt.

Infinit Tech

Európai háztartások a szélessávú interneten

A legfrissebb (augusztus végi) Eurobarometer jelentésben egy olyan kutatási anyagot hoztak nyilvánosságra a háztartások szélessávú internettel való ellátottságáról, amely az EU valamennyi tagállamára kiterjedő, 25 ezer háztartást számláló reprezentatív minta adatai alapján készült. A jelentés a jelenlegi helyzet kétarcúságára világít rá.