szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napokban adta át a TMS Kft. az Országos Mentőszolgálatnak azt a tíz darab Altina navigációs készüléket, amelynek legújabb változata - a nemrégiben bemutatott A800-as - vész esetén speciális üzemmódban irányítja a mentőegységeket a balesetek helyszínére.

Katasztrófa esetén nem törődik
 a közlekedési szabályokkal
© Altina
A szokásosnál nagyobb ikonokat megjelenítő berendezést 400 MHz processzorral, fotóalbummal, képnézegetővel, 4,3 collos kijelzővel és bővíthető memóriakártyával szerelték fel. A készülék alkalmas MP3 és videó lejátszásra egyaránt. További jellemzői az érintőkijelzős kezelés, a hangos navigáció és az MMCX típusú külső antennacsatlakozó.

Az Altina GPS szoftvere a legújabb magyarországi autópálya-szakaszokat is ismeri, emellett egy különlegességgel is ellátták. Katasztrófaprogramja úgy navigálja a mentőket, tűzoltókat, hogy közben nem veszi figyelembe az útjelző táblákat, behajtani tilos jelet, így a sürgős esethez árkon-bokron keresztül is odatalál a szirénázó autó vezetője.

A TMS Kft. tervezi, hogy az új készülékből hamarosan adományoz néhányat a tűzoltóknak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jól kezdett a Fradi, de bedarálta a Barcelona – videók

Jól kezdett a Fradi, de bedarálta a Barcelona – videók

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal

Nagyon rosszul állnak a magyarok a szűrővizsgálatokkal

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott