szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Minthogy a Twitterre gyakorlatilag bárki, bármilyen néven regisztrálhat, így ha rátalálunk kedvenc színészünk vélt...

Minthogy a Twitterre gyakorlatilag bárki, bármilyen néven regisztrálhat, így ha rátalálunk kedvenc színészünk vélt twitter-accountjára, közel sem biztos, hogy valóban az ő üzeneteit fogjuk olvasni. Ha biztosra akarunk menni, az alábbiakból indulhatunk ki.
Bill Gates esetében például láthatunk egy Verified Account feliratú, kis kék ikont, amely jelzi, hogy a felhasználó valóban az, akire a neve és fotója alapján következtetünk.
Ilyen „pecsétet” egyébként elvileg bárki kaphat, gyakorlatilag viszont nem biztos, hogy összejön akárkinek. Ha például saját Verified accountra vágyunk, ezt az űrlapot kell kitöltenünk, de korántsem biztos, hogy megkapjuk, amit akartunk.

Aki hollywoodi hírességek és zenészek, modellek, külföldi politikusok csiripeléseire vágyik, annak érdemes szétnéznie a http://www.tweetacelebrity.com, illetve a http://www.tweetaceleb.com címeken. Utóbbi talán kicsit ésszerűbben épül fel, könnyebb kiigazodni rajta, és egy kattintással az eredeti Twitter oldalon találjuk magunkat. Kategóriákra bontva keresgélhetünk, hátha találunk valakit, akinek érdemes követni a bejegyzéseit. De tulajdonképpen mindkét oldalon nagyjából ugyanazokat találjuk.

Abban persze még így sem lehetünk biztosak, hogy a bejegyzéseket valóban az adott sztár írja. Néhol inkább úgy tűnik, hogy a menedzser vagy annak megbízottja foglalkozik a friss üzenetek küldözgetésével (van, ahol ez bevallottan így megy), de azért akadnak olyanok is, akik vélhetően valóban személyesen (is) igyekeznek ilyen módon tartani a kapcsolatot a rajongókkal, érdeklődőkkel. Bill Gates esetében például elég jó esélyünk van, hogy valóban az ő gondolatait olvashatjuk viszont a „madaras” oldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Itt a világ első Twitter-albuma!

A SuperCollider nevű ingyenes szoftverrel „lefordítják” a zenéket, így azok bekódolt változata elfér 140 karakteren...