szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi videomegosztó ugyan nem versenyezhet a YouTube-bal, néhány tulajdonsága, például az általa kínált teljes anonimitás valóban figyelemre méltó.

Vitathatatlan a YouTube vezető pozíciója a videomegosztók világában, azonban az utóbbi időben jó pár kritika érte, elsősorban a Google Pluszos integráció miatt. Ebben sokan anonimitásukat látták veszélyben, talán ezért is tűnt fel éppen most a színen a Viddme nevű videomegosztó, amelyik hangsúlyozza a teljes anonimitás biztosítását.

A Los Angeles-i Bit Kitchen nevű cég fejlesztése az Imgurra emlékeztet, nem is annyira vizuálisan, mint inkább funkcionalitását tekintve. Az oldalra fellépve megnézhetünk egy válogatást a legnépszerűbb videókból, de persze megkapjuk a videók feltöltésének lehetőségét is, illetve fogd és dobd módszerrel is bemásolhatunk videókat, gif fájlokat, vagy akár URL-eket is megadhatunk ezekhez.

A szolgáltatás támogatja a legnépszerűbb videoformátumokat (pl. avi, mp4), azonban az flv nem tartozik ezek közé. Bár az oldalon nincsen jelezve feltöltési korlát, a megnézhető videók 10 percnél rövidebbek.

A sie-on egyelőre nincsenek hirdetések, de valószínűleg csak idő kérdése, hogy ezek megjelenjenek, hiszen a fejlesztőknek is meg kell valamiből élniük. A Viddme.nek ingyenes iOS-es és androidos alkalmazása is van, így az okostelefonunkról, táblagépünkről is tölthetünk fel videókat.

Összességében mindenképpen egy érdekes kezdeményezésről van szó, elsősorban az anonimitás miatt, azonban kérdéses, hogy nem épp ez a kontrollálhatatlanság okozza majd az oldal vesztét. Meglátjuk...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Orbán Viktor nem fizet a Facebooknak hirdetésekért

Orbán Viktor nem fizet a Facebooknak hirdetésekért

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében