szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell tudni, mi az a html vagy a php, elég a legegyszerűbb kép- és szövegszerkesztési funkciókat ismernünk ahhoz, hogy weboldalt készítsünk magunknak. Ráadásul mindez egyetlen fillérünkbe sem kerül.

Nem lehet probléma a weboldalkészítés annak, aki otthon van az ehhez kapcsolódó programozásban, na de hányan mondhatják ezt el magukról? Szerencsére annak sem kell lemondania a saját maga által készített site-ról, aki nincsen ilyen tudás birtokában.

Az egyelőre béta állapotú Microweber oldalon ugyanis bárki, programozási tudás nélkül, ráadásul ingyen készíthet weboldalt magának. Az ingyenességnek az az ára, hogy a majdani site nevében szerepelni fog a microweber.com utótag, azonban ha valaki ragaszkodna a .com. .net, .org végződéshez, 19 dollár fejében ezt is megkaphatja.

Az oldalon egyébként online shop és blog készítésére is nyílik lehetőség, azonban mi most maradjunk a weboldalnál. Az oldalra fellépés után kattintsunk a Need a Website lehetőségre, majd adjunk nevet az oldalunknak, és adjunk meg egy létező e-mail címet, és válasszunk egy jelszót – később majd ennek birtokában tudunk visszatérni az oldalra. Most kattintsunk a Create a Site gombra.

Néhány másodpercet várnunk kell, hogy aktívvá váljon weboldalunk, ám utána, a linkjére kattintva már meg is kezdhetjük az átalakítást. Ugyanis egy előre megadott sablont módosíthatunk kedvünk szerint – ehhez egy gazdag menüsort találunk az oldal tetején. Ezt amúgy az Actions/View Website feliratra kattintva bármikor eltüntethetjük.

Az oldalon a szövegmezőkbe saját szövegeket írhatunk, változtathatjuk a betűk típusát és méretét, és persze képeket is feltölthetünk, illetve az eredetileg meglévőket törölhetjük. Számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, érdemes próbálgatni őket.

A Save gombra kattintva menthetjük el a művünket, és persze azt is eldönthetjük, hogy publikussá tesszük-e az oldalunkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!