szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pew Researh a legnevesebb amerikai szakértőket kérdezte meg az adatvédelem jövőjéről. A kutatásból olyan idézeteket emeltek ki az összegzésnél, amelyek egészen ijesztőek.

Az amerikai Pew Research készített egy összegző, szöveges értékelést az adatvédelem jövőjéről szóló kutatásáról, de ennél sokkal érdekesebbet is megosztott velünk. Egy oldalon kiemelte a legérdekesebb idézeteket, amelyeket a legnevesebb szakértők az interjúk során mondtak arról, hogy 2025-ben hogyan néz majd ki az adatvédelem. Itt van néhány elképesztő jóslat.

"Sajnos 2025-re fel is adhatjuk adataink védelmét, vagy legalábbis újra kell fogalmaznunk, hogy ez egyáltalán mit jelent."

"Az adatvédelem az időhöz lesz köthető. Az időhöz, ameddig egy adat privátként őrizhető."

"Az adatvédelmünk egyre gyengébb lesz, ez technikai szempontól elkerülhetetlen."

"Mindenhol kamerák lesznek. Az idősebbeknek le kell mondani az adatvédelemről, de az új generációnak nem is fog ez hiányozni."

"Mivel mindenki a felhőben tárolja majd az adatait, egyes adatvédelmi problémákra sosem lesz megoldás."

"Az emberek internetes, név nélküli avatarok mögé bújnak majd, hogy megpróbálják titokban tartani azt, amiről nem akarják hogy kiderüljön: hozzájuk köthető."

"Az emberek meg fogják érteni, hogy azt amit titokban akarnak tartani, nem tárolhatják semmilyen elektronikus eszközzel."

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszámolták, mennyibe kerülhet az államnak a kötelező iskolai hőmérőzés

Kiszámolták, mennyibe kerülhet az államnak a kötelező iskolai hőmérőzés

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára

Megvan, mennyibe kerül a PlayStation 5, és az is, mikortól lesz kapható

Megvan, mennyibe kerül a PlayStation 5, és az is, mikortól lesz kapható