szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Se szeri, se száma az időjárásappoknak az alkalmazásboltokban. Az alábbi azonban a sokoldalúságával tűnik ki közülük.

Szinte mindent megtudhatunk környezetünk aktuális és várható időjárásáról, ha telepítjük az Intellicast (HD) nevű alkalmazásból, amely iPhone-okra és androidos készülékekre is ingyenesen letölthető.

Az app letöltése után természetesen engedélyeznünk kell, hogy használhassa a helymeghatározást, s máris előtűnik egy térkép, amelyet ujjmozdulatokkal nagyíthatunk, hogy végül eljussunk lakó-, illetve tartózkodási helyünkhöz. Ha az itt megjelenő kis kék kör ikonra kattintunk, még egy iránytű is megjelenik, mutatva a hajszálpontos tájolást. Ha a térkép szélét „felhajtjuk”, további beállítási jellemzőket érhetünk el, például kombinálhatjuk a radarképet a műholdképpel.

Következő lépésként érdemes beállítani a mértékegységeket, ezt a lehetőséget a jobb felső fogaskerék ikonra kattintva érhetjük el. A már említett térkép alatt láthatjuk az aktuális hőfokot, illetve azt, hogy mi várható az elkövetkező hat órában.

©

Részletesebb jelentést kapunk viszont, ha alul a Current lehetőségre kattintunk, de az igazán részletes jelentést a 10 napos előrejelzés rejti. Itt a megszokott legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékleti érték mellett már az UV-sugárzás erősségét is láthatjuk (jól jön ez majd nyáron), sőt a napkelte és napnyugta időpontját, az adott holdfázissal egyetemben. Tájékozódhatunk az aktuális nap szélsebességéről, és arról is, hogy este milyen idő várható.

Az app még óránkénti előrejelzést is közöl, sőt – ha úgy állítjuk be – riasztást is küld, ha úgy alakulnának a körülmények.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

De ki fogja beoltani a Mikulást?

De ki fogja beoltani a Mikulást?

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban

Négyszáznál is több órát állítanak át a windsori kastélyban