szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnépszerűbb elektromos autóit gyártó Tesla április végén egy tőle szokatlan termékkategóriát mutat be. A kiszivárgott információk szerint otthonaink áramellátása állhat forradalom előtt, a jelszó pedig a napenergia.

Napenergiával ingyenesen tölthető elektromos autóival a Tesla komoly sikereket ér el, az is felmerült már, hogy az Apple felvásárolja. A Vasember című film főhősét ihlető vezető, Elon Musk bejelentette, hogy cége nem csak autókat fog gyártani, április 30-án ugyanis egy új termékkategóriát mutatnak be.

A Global Equities elemzője, Trip Chowdry értesülései szerint a Tesla az elmúlt években több mint háromszáz kaliforniai háztartásban tesztelt egy újfajta áramellátó rendszert, ráadásul egy konferencián maga Elon Musk is elszólta magát: célul tűzte ki az otthonok áramellátásának és energiatárolásának forradalmasítását.

A Tesla az autók után az otthonokat is feltöltheti.
©

Az autók után természetesen az otthonok esetében is az ingyenes napenergia lehet az áramforrás, de az eszköz vélhetően sokkal elérhetőbb áron lesz megvásárolható, mint a jelenleg is elérhető, napenergiát felhasználó áramellátók.

Louis Bedigian, a Benzinga szakértője az eddigi információk alapján azt írta, hogy a Tesla áramellátója csendesen működik, semmilyen karbantartást nem igényel, ráadásul nem is foglal sok helyet: 1 méter magas és körülbelül 75 centiméter széles lehet.

A napenergiával működő háztartási áramellátó esélyeit csak növeli, hogy a Tesla 6 milliárd dollárból egy gigagyárat épít, ahol pont olyan akkumulátorokat gyártanak majd, amelyek ilyen célok megvalósítására tökéletesen alkalmasak lesznek.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek