szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a mérges madarak már a legkülönfélébb változatban megjelentek, most van itt az „igazi” folytatás, az Angry Birds 2.

2009 decemberében jelent meg a finn Rovio cég azóta kultikussá vált játéka, az Angry Birds, és hihetetlen sikereket aratott. Amellett, hogy számos változata született (például az űrben játszódó Angry Birds, az Angry Birds Stella vagy az autóversenyzős alkalmazás), immár több mint hárommilliárd letöltést könyvelhetett el.

2009 óta persze eltelt már hat év, és annyi idő alatt a mobiltechnológia is sokat változott, olyan dolgokat engedve a fejlesztőknek, amelyekre korábban nem volt lehetőség: fejlett animációk, fényhatások, új effektek, a 3D-s szoftverekről nem is beszélve.

Mindezeket bevetve készítette el a Rovio az Angry Birds 2. részét, egy igazán felturbózott játékot. Az alapszituáció ugyan nem változott (továbbra is csúzlival kell kilőni a madarakat, a fizika törvényeire is figyelve), azonban a játék stratégiájában vannak újdonságok. Mostantól ugyanis a felhasználó választhatja ki, melyik madarat veti be (ehhez a képernyő bal alsó részén lévő kártyákat használhatja).

©

A szintek is bonyolultabbakká váltak, több helyiség lesz bennük, ráadásul sosem lehet tudni, mi következik, így tényleg jól kell bánni a képességekkel.

©

Újdonság a játékban a Rovio által csak „destructomy”-nak nevezett jellemző: minél többet rombolunk, annál több kártyát kapunk vissza, ami több madarat, több varázslatot, nagyobb erőt jelent. Minden ötödik szinten óriásdisznókkal kerülünk szembe, ezek legyőzése már korántsem annyira egyszerű, mint a régi jó ellenségeké volt.

A játék ingyen leölthető az App Store-ból és a Google Playből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre