szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hivatalos, de két komoly hírügynökség által is megerősített hírek szerint nem igazán fogy a Samsung Galaxy S6.

A napokban adta ki az IDC az idei második negyedéves jelentését, amiből kiderült, hogy áll most az okostelefon-gyártók népszerűségi sorrendje. Míg a rekordnegyedévet elkönyvelő Apple és a szintén igen jól teljesítő Huawei központjában örülhettek a számok láttán, a Samsungnak csak fejfájást okozott az összesítés. A dél-koreai cég korábbi jóslata 2015 második negyedévére nem jött be, a legfontosabb telefonjaik ugyanis nem állították meg a eredményeik csökkenését.

A Samsung nyeresége 4 százalékkal esett, így 5,9 milliárd dollárt könyvelhettek el az előző év azonos időszakához képest, ebből a mobil divízió eredménye 3,8 milliárdról 2,76 milliárdra zsugorodott. Bár a bevételek 3 százalékkal magasabbak az előző negyedéves eredményhez képest, az Apple idén érkező új iPhone-ja, valamint az augusztus 13-án debütáló Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 edge Plus miatt a Samsung kénytelen olcsóbban adni az Galaxy S6-ot.

©

A Bloomberg és a Reuters információi szerint a visszaesés annak is köszönhető, hogy nem számítottak a valóban érdekes S6 edge ekkora sikerére, így nem is voltak képesek kiszolgálni a hirtelen megugró keresletet. A Samsung emiatt az idei évre tervezett 43 milliós eladási tervét 40 millióra vitte le, bár az S6 leárazásával és az új készülékek érkezésével még ez is változhat.

A dél-koreai gyártó mindemellett a televíziók és egyéb készülékek terén sem hengerelte le a piacot. A tavalyi 660 milliárd dollár nyereség helyett idén csupán 180 milliárdnál jár a cég.

A sok rossz hír mellé azért a jóból is kijutott a Samsungnak, a memóriák és processzorok terén ugyanis emelkedett a cég bevétele. A tavalyi 1,3 milliárd dolláros nyereség után idén 1,54 milliárdos profitot könyvelhetnek el. A helyzetet tovább erősíthetik a hamarosan érkező új iPhone-ok, ugyanis azokban is dél-koreai chipek duruzsolnak majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját