szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kártevő nem csak a számítógépeket támadja, külső merevlemezeken és pendrive-okon kártékonykodik.

Az ESET által összeállított legfrissebb vírustoplista élén a Win32/Bundpil féreg áll, amely külső adathordozókon is terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen mind a számítógépről, mind a külső meghajtókról törli a programokat és mindenféle más állományokat is, köztük a biztonsági mentéseket.

A második és harmadik helyen két különböző LNK/Agent trójai található. A szakértők szerint ezekről annyit érdemes tudni, hogy a LNK/Agent egy olyan kártékony hivatkozás, amelyik különféle (rossz szándékú) parancsokat fűz össze és futtat le észrevétlenül a háttérben, működését tekintve hasonlít a régi autorun.inf mechanizmusára.

Nagy visszatérő az JS/Agent trójait, ami a toplista nyolcadik helyére kapaszkodott vissza. A 2012 áprilisában eltűnő, de most ismét felbukkanó trójai internetes böngészés közben Internet Explorer, Mozilla Firefox vagy Opera alatt egy párbeszédablakot jelenít meg, melyben arra kéri a felhasználót, vásároljon meg különféle termékeket, szolgáltatásokat. Amennyiben a vásárlás valóban megtörténik, a kártevő eltávolítja magát a számítógépről.

A júliusban kiesett Win32/Adware.ConvertAd most újból felbukkant a lista tizedik helyén. Ez egy olyan programkód, amelynek célja kéretlen reklámok letöltése és megjelenítése a számítógépen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből