szerző:
hvg.hu

Otthona vagy üzlete biztonsága érdekében jobb, ha nem ajándékozza vagy adja el megunt okostelefonját vagy táblagépét, ezzel az ingyenes alkalmazással ugyanis otthonát bármikor, bárhonnan figyelheti.

Egy biztonsági kamera beszerzése és üzemelése luxusnak számított eddig, de az Androidra, iPhone-ra és iPadre letölthető Manything alkalmazással ingyenes lett. Csak annyira van szükség, hogy megunt okostelefonját vagy táblagépét ne ajándékozza vagy adja el, hanem rögzítse valahol, töltse le a megunt és a jelenlegi mobilra/tabletre is az appot.

Belépés után e-mail-címmel vagy facebookos fiókkal regisztrálni kell, a "Camera" feliratra kattintani, majd a jól ismert, piros felvétel gombbal munkába is állítható a biztonsági kamerává alakult mobil/tablet. A jelenlegi mobilra és/vagy tabletre is letöltve az appot, majd ott a "Viewer" lehetőséget választva máris élőben láthatja a biztonsági kamera képét.

©

Nem csak ennyit tud az app, fel is van okosítva egy mozgásérzékelővel. Ha mozgás van a megfigyelt területen, arról azonnal értesítést kap, arra kattintva pedig meg is nézheti mi történik. Sőt, ezen az oldalon böngészőben is lehetőség van erre. Érintéssel pedig kijelölhet olyan részeket, amelyeket nem akar megfigyelni.

Ennyit tud ingyen a Manything, de némi pénzt áldozva rá – itt vannak az árak – arra is van lehetőség, hogy a felhőben tárolja a biztonsági kamera felvételeit. Akár 5 mobilt/tabletet is be lehet vetni erre. Előfizetés esetén a mozgásérzékelőnek köszönhetően a profiljára kattintva rögtön azokat a megvágott felvételeket indíthatja el, amelyek a megfigyelt területen észlelt mozgásokat rögzítették.

Az androidosoknak jelezzük: mivel ezen az operációs rendszeren béta üzemmódban van a szolgáltatás, előfordulhat, hogy egyes mobilokon vagy tableteken nem működik (megfelelően). Mi egy Samsung Galaxy Tab S 8.4-en teszteltük, azzal tökéletesen működött, a Samsung Galaxy S4 Mini mobilokon pedig biztosan jó, ugyanis első körben arra a típusra optimalizálták az alkalmazást.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A választások előtt még tagadta az érdi polgármester, hogy stadionja lesz a városnak

A választások előtt még tagadta az érdi polgármester, hogy stadionja lesz a városnak

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek