szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyárra várható a következő nagy Windows-frissítés az Anniversary Update nevet viseli – utalva a rendszer első születésnapjára –, és a hibajavítások mellett több újdonsággal is szolgál majd.

Ahogy a Microsoft idei BUILD fejlesztői konferenciáján kiderült, már nagyon sok ember gépén fut a Windows 10 – így sokan örülhetnek majd a nyári frissítés újdonságainak. Az egyik ilyen a Windows biometrikus azonosítási funkcióját, a Windows Hellót érinti. A fejlesztéseknek köszönhetően akinek arra alkalmas eszköze van, az a jövőben az Edge böngészőn keresztül ujjlenyomattal, vagy arcának azonosításával is be tud majd jelentkezni egy-egy weboldalon.

©

Az operációs rendszer ünnepi frissítőcsomagja a toll használatához is további támogatást ad. Ilyen például az a lehetőség, hogy a felhasználó a térképen két pontot kijelölve és összekötve megtudhatja, mekkora a távolság a két pont között, emellett pedig kézzel is lehet majd jegyzetelni a Sticky Notesra is. További újdonság, hogy a Windows 10-ben elérhető lesz a Linux parancssora, intelligensebbé válik a Cortana, a Windows 10 és az Xbox alkalmazásboltját pedig összevonja a Microsoft.

Gyanítjuk, hogy ezeken kívül is lesznek majd érdekességek a frissítőcsomagban, melynek érkezése a nyárra várható, és természetesen minden Windows-felhasználó ingyenesen jut majd hozzá. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor.

Ha elsők közt szeretne értesülni a Windows 10-frissítés megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen

Áder János a szegedi professzorról: Ha valóban az hangzott el, az minősíthetetlen

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni