szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A történelem során először csökkent az okostelefonok eladása éves viszonylatban. A március végével záródott három hónapban az értékesítés 3 százalékkal zsugorodott az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Strategy Analytics.

A piackutató cég adati szerint az első negyedévben 334,6 millióra mérséklődött az okostelefon-készülékek értékesítése az egy évvel korábbi 345 millióról, elsősorban a feltörekvő országok, köztük Kína keresletcsökkenése miatt.

A Strategy Analytics kimutatásai szerint a Samsung maradt a világ vezető okostelefon-gyártója az első negyedévben. Ugyanakkor értékesítése 4,5 százalékkal 79 millió készülékre esett. A Samsung piaci részesedése 23,6 százalékra zsugorodott a negyedévben az egy évvel korábbi 24 százalékról.

Az első táblázat az eladott (millió) darabszámot, a második a piaci részesedést mutatja.
©

A dobogó második helyén továbbra is az Apple áll, 51,2 millió eladott telefonkészülékkel, ami 16 százalékos zuhanás éves összevetésben. Az Apple piaci részesedése 17,7 százalékról 15,3 százalékra csökkent. (Csak emlékeztetőként: az iPhone-eladások a történelem során most először csökkentek.)

A harmadik legnagyobb, 8,5 százalékos piaci részesedést a Huawei tudhatja magáénak. (Legújabb csúcstelefonjukat éppen most teszteltük.) Ugyancsak kínai a negyedik helyen álló OPPO, 4,6 százalékos részesedéssel és az ötödik Xiaomi, amelynek 4,4 százalékos volt a piaci hányada.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában