szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tegnap számoltunk be a magyar fejlesztésű MAP egészségfigyelő óráról, amely ha egészségügyi értékeink alapján úgy véli, hogy baj közeleg, riaszt minket is, és az orvosi felügyeletet is. Mivel fokozott olvasói érdeklődés látszik iránta, most mutatunk néhány videót és újabb képeket róla.

A MAP Health Watch fejlesztői évek óta dolgoznak a most bejelentett készülékük szakmai hátterén. Az e közben végzett orvosi kutatások alapján megállapították, hogy öt meghatározott paraméter képes előre jelezni a leggyakoribb életveszélyes betegségeket. A karórában – meynek működéséről és funkcióiról itt olvashat bővebben – minden ilyen paraméterhez van egy-egy érzékelő.

Egy CE tanúsítvánnyal ellátott orvostechnikai eszközben – amely már előrendelhető – a mért adatokat szabadalmaztatott orvosi algoritmusok és orvosok elemzik.

A készülék fejlesztői közzétettek két videót a prototípus teszteléséről. Nézzük először a pulzusmérőt.

Így működik az EKG-funkció.

És egy összefoglaló.

Végül pár újabb fotó az óráról.

©
©
©
©
©

Ha tudni szeretne az órával kapcsolatos fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!