szerző:
hvg.hu

A világsikert arató Pokémon Go fejlesztője úgy döntött, jövőre újra kiad egy kiterjesztett valóságon alapuló mobiljátékot, ezúttal Harry Potter főszereplésével.

Rendszeresen írunk a kiterjesztett valóság érdekesebbnél érdekesebb felhasználási módjairól, a világ nagy része viszont leginkább a Pokémon Go kapcsán emlékszik a technológia vívmányaira. A mobiljáték ugyanis tavaly óriási sikert aratott, amely mögött egyébként a Niantic Labs áll. Egy éve kíváncsi a technológiai világ, hogy a fejlesztőcsapat mivel rukkol ki legközelebb, és most itt a válasz: a cég jövőre ismét egy kiterjesztett valóságon alapuló játékot ad ki, amely ezúttal a Harry Potter-filmek és -könyvek világát idézik meg.

A Harry Potter: Wizards Unite névre keresztelt játékról nincs sok más információ, de annyit tudni, hogy a Pokémon Góhoz hasonlóan itt is az lesz a cél, hogy az utcákat járva felszedjünk dolgokat – ez esetben valószínűleg különböző varászlói képességeket és varázsigéket –, felfedezzük környezetünket – ezzel együtt rengetege sétáljunk, ami miatt különösen szerették a Pokémon Gót –, illetve megvédjük az elfoglalt helyeinket. Az egész világ Roxforttá válik.

Vélhetően még gyorsabban tud majd terjedni, mint a Pokémon Go, hiszen a fejlesztők rengeteg információt össze tudtak gyűjteni arról, hogy melyek a legnépszerűbb helyek a kiterjesztett valóságon alapuló játékok űzéséhez, és azt is tudják, hol érdemes központokat kialakítani, ahol versenyezhetnek egymással a játékosok – pardon, varázslók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!