szerző:
hvg.hu

Vírusként járta be a netet egy ghánai tanárról készült fotó, aki táblán, krétával rajzolva oktatja diákjainak a Wordöt. Ugyanis se számítógép, se a szükséges program nem áll rendelkezésükre. A 33 éves Richard Appiah Akoto példás tenni akarását nem akárhogy hálálta meg a Microsoft.

Richard Appiah Akoto, az interneten sztár lett ghánai tanár volt a Microsoft szingapúri csúcsrendezvényének, egy kifejezetten pedagógusoknak szervezett nemzetközi konferencia meglepetésvendége. A beszámoló szerint Akotót valóságos tapsvihar fogadta színpadra lépésekor, ahol Anthony Salcito, a Microsoft edukációs részlegének alelnökével beszélgetett.

Salcito szerint Akoto tenni akarásával az egész világot ámulatba ejtette, amikor egy krétával, táblára rajzolva oktatta diákjait a Word használatára, miután a ghánai iskolában nemhogy szoftverek, számítógépek sincsenek, a saját laptopja pedig tönkrement. A Microsoftot mindez annyira lenyűgözte, hogy Richardot, aki életében először hagyta el Ghánát, Szingapúrba repítette a vállalat, hogy több mint 400 résztvevő előtt inspiráljon másokat arra: semmi sem lehetetlen.

Előadásában részletesen elmesélte, miként tanította krétával a Wordöt, és azt, hogy bár diákjainak van némi ismerete a számítógépekről, de azt, hogy hogyan működnek, már nem tudják, így a mások számára olyan alapvető programot, mint a Word, soha nem is láttak.

A Microsoft természetesen méltó módon honorálta a rendkívül rossz körülményekhez képest is szokatlan kitartást tanúsító tanárt: egyrészt felvették speciális, edukációs programjukba, hogy még több tudást szippantson magába a digitális világban való boldoguláshoz és annak továbbadásához. Másrészt egy ghánai partnerükön keresztül eszközöket és szoftvereket küldtek az iskolának, hogy igazi 21. századi körülmények között készülhessenek Richard diákjai.

„Nagyon boldog vagyok. Soha többé nem használjuk azt a táblát, mert végre vannak számítógépeink” – mondta a tanár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban