szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ügyes konyhai kiegészítő elintézi, hogy akár két hónapig is jó marad a bor a már kinyitott palackban.

Az oxigén hatása jól ismert a kinyitott borosüvegeknél, sajnos az üvegben maradt bor rövid idő alatt megecetesedik. Persze nem mindenki tud meginni egyszerre egy üvegnyi nedűt, és éppen ezért rengeteg bor végi feleslegesen a lefolyóban. A ZOS (Zero Oxygen Solution) nevű kiegészítővel viszont ez nem lehet többé probléma, ugyanis szabadalmaztatott, nem toxikus patronja felveszi az üvegből az oxigén 100 százalékát.

ZOS Wine

Az oxigénelnyelőt, akárcsak egy dugót, a nyitott borosüvegbe kell helyezni. Egy patron 5-15 alkalomra elég, de észrevesszük, ha már használhatatlan, ugyanis a kis kijelzője zöld színről pirosra vált. A ZOS-nak köszönhetően a nyitott bor hetekig is eláll, a gyártó két hónapban maximálja a minőségromlás nélküli időt.

A borkedvelőknek való megoldás 75 dollárba (körülbelül 19 ezer forintba) kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!