szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai általános iskola tanítója nemrég fogalmazást íratott a másodikos osztályával arról, melyik találmány szomorítja el őket. Az eredmény sok szülőt sokkolt.

Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan erősödtek egyre jobban azok a hangok, amelyek szerint a mobil függőséget okozhat és káros hatással lehet az életünkre. A Deloitte korábbi kutatása szerint a nap folyamán egy felhasználó körülbelül 47-szer nézi meg a telefonját, de a 18 és 24 év közöttieknél ez a szám eléri a 82-t, de este sem szeretünk megválni a készüléktől. Bár a kutatások elég egyértelműen mutatnak rá arra, hogy változtatni kellene a szokásainkon, az igazság az, hogy ezt csak nagyon kevesen teszik meg. Pedig a probléma meglehetősen súlyos, ezt támasztja alá egy amerikai tanító esete is

A louisianabéli iskolában Jen Adams Beason nemrég arra kérte a második osztályos (7-8 éves) diákjait, írjanak le egy dolgot, aminek szerintük soha nem kellett volna elkészülnie. A 21 gyermekből négyen is azt írták, szerintük a telefon az, amit soha nem lett volna szabad feltalálni. Az egyik dolgozatot a Facebookon is megosztotta.

A kisdiák a fogalmazásában azt írja, gyűlöli az anyukája mobilját, és azt kívánja, bárcsak soha nem találták volna fel, neki pedig soha ne lett volna telefonja. Mint írja, szülei minden nap a mobiljukon "lógnak", ami szerinte igen rossz szokás. A dolgozat aljára készített rajz pedig önmagáért beszél.

A tanár bejegyzését egy hét alatt több mint 250 ezren osztották meg, köztük olyan szülők is, akiket szinte sokkolt a poszt, és bűnösnek tartják saját magukat – írja a BBC. Egy másik tanár, Abbey Fauntleroy pedig arról számolt be, hogy korábban a diákokat a Facebookról kérdezték. Sokan közülük azt mondták, a szüleik több időt töltenek facebookozással, mint azzal, hogy velük beszélgessenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Őrizetbe vett a rendőrség egy szegedi önkormányzati képviselőt

Őrizetbe vett a rendőrség egy szegedi önkormányzati képviselőt

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét

38 év PC-történelem egyetlen videón: honnan hova jutott a kultjáték Flight Simulator?

38 év PC-történelem egyetlen videón: honnan hova jutott a kultjáték Flight Simulator?