szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elképzelhető egyik legkellemetlenebb hibajelenség ütötte fel a fejét a Samsung telefonjain. Az egyelőre csak az Egyesült Államokból érkező hibajelzések alapján több telefon a felhasználó konktaklistáján szereplő személyek közül véletlenszerűen kiválasztott embereknek küldte el a mobil tulajdonosának fotóit.

Sokak számára talán rémálomba illő beszámolókat szúrt ki elsőként a Gizmodo a Reddit fórumbejegyzései között, valamint a Samsung hivatalos fórumán. A felhasználók arra panaszkodnak, hogy a mobiljukban lévő "gyári" üzenetküldő alkalmazás, a Samsung Messages önálló életre kelt. A jelentések szerint a készülék véletlenszerűen kiválaszt néhány fotót, majd a telefonkönyvből néhány embert, és elküldi nekik a képeket.

Az eddigi panasztételek alapján úgy tűnik, hogy a küldésről az alkalmazás semmilyen értesítést nem küld, a felhasználók csak akkor értesülnek arról, hogy néhány fotójuk néhány ismerősüknél landolt, amikor a beérkező képek láttán meglepődő ismerősök jelzik ezt nekik.

A fórumbeszámolók szerint a Galaxy Note8, S9 és S9+ modellek már biztosan érintettek, de egyelőre nem zárható ki, hogy más modellek esetében is jelentkezik a hiba.

A Samsung sajtóosztálya több amerikai lap kérdésére azt válaszolta, eljutottak a vállalathoz a különös esetekről szóló beszámolók, a szakemberek jelenleg próbálják megfejteni a hiba okát. A helyzet jelenlegi állása alapján úgy tűnik, a gondnak köze lehet az SMS-szolgáltatás továbbfejlesztésére megalkotott RCS-technológia bekapcsolásához. (Az RCS-t ezekben a hónapokban juttatják el Magyarországon is a telefonkészülékekre, de hasonló hibajelenségről itthon még nem kaptunk jelzést.)

Az egyik népszerű elmélet szerint mivel a probléma az amerikai T-Mobile szolgáltatónál lévő ügyfelek körében sokakat érint, így a szolgáltató által okozott technikai hiba is okozhatja a bajt. A T-Mobile szerint a hiba nem az ő rendszerükben van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Alföldi Róbert az új kormányrendeletről: Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!

Alföldi Róbert az új kormányrendeletről: Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül