szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hónapig semmit nem tehet közzé a Facebookon az ismert amerikai konteógyáros, Alex Jones, miután sokadszorra is megsértette a közösségi oldal irányelveit. A YouTube is odacsapott neki.

Alex Jonest az InfoWars nevű csatornájáról ismerhetik többen, ahol rendszerint kendőzetlenül ad hangot véleményének, hol a politikával (és így például Donald Trumppal) kapcsolatban, hol a világot érintő egyéb dolgokról.

Jones a Facebookon is igen aktív, és ott se nagyon szokta visszafogni magát. Annyira nem, hogy többször megsértette már a közösségi oldal idevágó szabályzatát, komolyabb büntetésre ugyanakkor egy esetben sem került sor. Most nem kegyelmeztek neki: 30 napra szóló eltiltást kapott, miután sokadik figyelmeztetésre sem változtatott stílusán.

A CNet beszámolója szerint az összeesküvés-elméleteket is gyakran hangoztató Jonesnak ezúttal négy videója verte ki a biztosítékot a Facebooknál, valamint ugyanezek miatt került bajba a YouTube-nál is. A felvételeket a felhasználók jelentették, a közösségi oldal pedig nem késlekedett, azonnal felfüggesztették a rádiós fiókját.

A tiltás érdekessége, hogy Jones profilja bár most is elérhető, egyetlen bejegyzést sem tud írni, és ugyanez vonatkozik az általa kezelt oldalakra is. Az ott adminjogokkal rendelkező felhasználókat viszont nem érinti a szankció, így ők továbbra is leközölhetnek bármit. Vagyis úgy tűnik, a tiltás sokkal inkább Jones személye, mintsem az általa üzemeltetett oldalak ellen szól.

A portálnak nyilatkozó facebookos szóvivő egyébként úgy fogalmazott: a rádiós most csak megrovást kapott, de már nagyon közel van ahhoz, hogy örökre száműzzék az oldalról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják