szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben az androidos világot egyértelmű töredezettség jellemzi (számos különböző operációsrendszer-verzió fut a telefonokon, tableteken), addig mérföldkőhöz érkezett az iOS.

Az Apple legutolsó mobiloperációsrendszer-verziója, az iOS 11 elérte a 85 százalékos lefedettséget, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy tíz iPhone-ból, illetve iPadből kilenc eszközön ez a verzió fut.

Pedig az indulás nem volt valami fényes, az iOS 11 tele volt hibákkal. Sokan panaszkodtak összeomló alkalmazásokra, mások az akkumulátoros üzemidő csökkenésére, de a legtöbben az appok lassulására.

Időközben sokat javított, finomított operációs rendszerén az Apple, s mára tulajdonképpen stabil és megbízható változatról beszélhetünk. Azonban a száz százalékhoz hiányzó 15 százalék még mindig arra utal, hogy a korábbi hibák miatt sokan még mindig félnek az új rendszerváltozat telepítésétől.

©

Az Apple saját statisztikái szerinti 85 százalékos adoptáció minden idők legmagasabb értéke egy rendszerverzió esetében. Ezzel együtt azt tapasztalták, hogy az elmúlt hónapokban csökkent a frissítési kedv. A májusi nagy update előtt 81 százalékos volt a lefedettség, és ez három hónap alatt csupán négy százalékkal javult.

Hamarosan pedig már itt az iOS 12, az újabb változat, amit minden olyan eszközre telepíteni lehet majd, amelyen most fut az iOS 11. Ezt valószínűleg szeptember 12-én jelenti majd be az Apple, az új iPhone-okkal és egy új generációs Apple okosórával egyetemben. Hogy milyen változásokra számíthatunk az új rendszerverzió jóvoltából, arról itt olvashatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason