szerző:
hvg.hu

Miközben az androidos világot egyértelmű töredezettség jellemzi (számos különböző operációsrendszer-verzió fut a telefonokon, tableteken), addig mérföldkőhöz érkezett az iOS.

Az Apple legutolsó mobiloperációsrendszer-verziója, az iOS 11 elérte a 85 százalékos lefedettséget, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy tíz iPhone-ból, illetve iPadből kilenc eszközön ez a verzió fut.

Pedig az indulás nem volt valami fényes, az iOS 11 tele volt hibákkal. Sokan panaszkodtak összeomló alkalmazásokra, mások az akkumulátoros üzemidő csökkenésére, de a legtöbben az appok lassulására.

Időközben sokat javított, finomított operációs rendszerén az Apple, s mára tulajdonképpen stabil és megbízható változatról beszélhetünk. Azonban a száz százalékhoz hiányzó 15 százalék még mindig arra utal, hogy a korábbi hibák miatt sokan még mindig félnek az új rendszerváltozat telepítésétől.

©

Az Apple saját statisztikái szerinti 85 százalékos adoptáció minden idők legmagasabb értéke egy rendszerverzió esetében. Ezzel együtt azt tapasztalták, hogy az elmúlt hónapokban csökkent a frissítési kedv. A májusi nagy update előtt 81 százalékos volt a lefedettség, és ez három hónap alatt csupán négy százalékkal javult.

Hamarosan pedig már itt az iOS 12, az újabb változat, amit minden olyan eszközre telepíteni lehet majd, amelyen most fut az iOS 11. Ezt valószínűleg szeptember 12-én jelenti majd be az Apple, az új iPhone-okkal és egy új generációs Apple okosórával egyetemben. Hogy milyen változásokra számíthatunk az új rendszerverzió jóvoltából, arról itt olvashatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olcsóbb lesz a benzin szerdától

Olcsóbb lesz a benzin szerdától

Húsz éven át felvette halott anyja nyugdíját egy győri nő

Húsz éven át felvette halott anyja nyugdíját egy győri nő

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Bezárnák a két éve 69 millió forintból felújított Merényi-kórház pszichiátriai osztályát

Bezárnák a két éve 69 millió forintból felújított Merényi-kórház pszichiátriai osztályát

És akkor kezdődik a tél: két megyére is a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést

És akkor kezdődik a tél: két megyére is a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést

Megvannak az év leginkább szülőbarát pedagógusai

Megvannak az év leginkább szülőbarát pedagógusai