szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A térbeli modellek készítésére alkalmas Shapr3D-re már korábban is felfigyelt az Apple, most pedig a cupertinói vállalat egyik filmjében is szerepet kapott. A programot magyarok fejlesztik.

A világ egyik legértékesebb cégének számító Apple gyakorta reklámozza termékeit és szolgáltatásait ötletes kisfilmekben. Ezek általában a cupertinói cég eszközeinek letisztulságát és a velük való munka könnyedségét emelik ki. Az egyik újabb ilyen reklámban egy magyar startup fejlesztése is feltűnik.

Az ötletes rajzolóprogramról, a Shapr3D-ről már korábban is hírt adtunk, épp akkor, amikor az almás cég elkezdett felfigyelni a szoftverre. A programmal – a fejlesztők leírása szerint – a szokásosnál könnyebben és gyorsabban készíthetnek térbeli modelleket azok is, akiknek kevés tapasztalatuk van az ilyen munkában. 

Az Apple at Work címmel megjelent kisfilm egy Apple-termékekkel dolgozó csapatról szól, akik a vállalat szoftvereit és eszközeit használva mindent megoldanak. Bár a Shapr3D-nek "csak" néhány másodperc jut (a vonatkozó jelenet 1:46-tól látható), alighanem ez is óriási előrelépés a magyar cégnek – és persze szoftverének.

A videó egyébként az Apple Business oldalára, az apple.com/business címre, valamint a vállalat hivatalos YouTube-csatornájára is felkerült. Utóbbi helyen 1,1 milliós megtekintésnél jár a számláló.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Kémfotók: már alig álcázzák a teljesen új Skoda Fabiát

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat