szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei 74 éves alapítója, Zsen Cseng-fej szerint hiába próbálja őket korlátozni Amerika, így sem lesz senki, aki fel tudná velük venni a versenyt az 5G-s hálózatok fejlesztése terén.

Össztűz alatt a Huawei
A Trump-adminisztráció előbb főellenséggé nevezte ki a Huaweit, majd a vállalat magabiztossága és felhasználói lelkesedés megtépázása után, úgy tűnik, kihátrál az amerikai vállalatok számára elrendelt embargóból. Kérdés, hogy a Huawei megbízik-e ezután az amerikai beszállítókban, vagy inkább saját lábakra próbál állni.
Friss cikkek a témában

A Huawei alapítója, Zsen Cseng-fej sem hagyta szó nélkül az elmúlt órák történéseit, úgy fogalmazott: az amerikai politikusok jelenlegi lépéseikkel

alábecsülik az erejüket.

Az alapító a kínai állami hírügynökségnek tett nyilatkozata azt követően született, hogy a Trump-kormányzat továbbra is biztonsági kockázatnak nevezi a vállalatot, s igyekszik kizárni őt az 5G-s hálózatok építéséből. A Huawei elleni hadjáratot folytatva a Google néhány órája bejelentette: több területen is megszünteti az együttműködést a kínai céggel, s elveszik tőlük az Androidot.

Zsen Cseng-fej közölte: az Egyesült Államok korlátozásai hatástalanok velük szemben, és senki, még az amerikaiak sem lesznek képesek felvenni versenyt a Huaweijel az 5G-s hálózatfejlesztések terén.

A Huawei alapító korábban is markáns megfogalmazással adott hangot véleményének. Akkor úgy fogalmazott: őket Amerika sem tudja eltiporni.

Az üggyel kapcsolatos friss hír az USA által 90 napra meghirdetett engedékenység, amire az alapító szintén reagált. Zsen Cseng-fej szerint ennek sincs különösebb hatása a vállalatra nézve.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel, Kaufmann Balázs Tech

Öt percben elmondjuk, mi történik most a Huawei telefonokkal

Alighanem az év technológiai hírét robbantotta a Reuters vasárnap éjjel: a Google kihúzza a talajt a Huawei lába alól, s ezzel elveszik tőlük az Androidot. Megpróbáltunk válaszokat adni az eddig felmerült kérdésekre, és arra is, mi várható holnap.