szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit Vodafone – a szintén brit EE mobilszolgáltatóval egyetemben – leállította a Huawei 5G-képes okostelefonjának előrendelési programját.

Miután a Google mellett egy sor másik cég is bojkottálni kezdte a Huaweit, két brit mobilszolgáltató, a Vodafone és az EE is levette a listájáról a Huawei első 5G-képes mobilját, a Huawei Mate 20X 5G-t.

A Vodfone szóvivője a The Verge-nek úgy fogalmazott, "felfüggesztették" az előrendelést a készülékre, amit "ideiglenes intézkedésnek tekintenek addig, amíg bizonytalanság veszi körül a Huawei 5G-képes készülékeit". Az EE-nél eközben úgy nyilatkoztak, a készüléket egészen addig kezdik el árulni, amíg nem látják biztosítottnak a hosszú távú használhatóságát.

A mostani lépés az első reakió az európai mobilszolgáltatók részéről azóta, hogy a Google elvette az Androidot a kínai gyártótól. Bár a cég Amerikában nem tudta elindítani a készülékek árusítását, Európában kifejezetten jó volt a fogadtatásuk. 2019 első negyedévében 59 millió okostelefont adtak el, amelynek durván fele a kontinensünkön talált gazdára. Ez az európai piac negyedét jelenti.

A Huawei jelenleg egy 90 napos ideiglenes engedélyt kapott, hogy leszállítsa a frissítéseket a vásárlóik készülékeire, de, hogy mi lesz utána, azt még senki sem tudja. Nagyjából viszont sejthető, a Google ugyanis a 90 napos licensz kiadása után kihúzta a Huawei Mate 20 Prót egy fontos androidos listáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

Újabb 15 magyarnál mutatták ki a koronavírust

SZFE: Elítélünk minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az Gyurcsány Ferenctől vagy a Pesti Srácoktól

SZFE: Elítélünk minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az Gyurcsány Ferenctől vagy a Pesti Srácoktól

Amatőr kincskereső bukkant "országos jelentőségű" tárgyakra Skóciában

Amatőr kincskereső bukkant "országos jelentőségű" tárgyakra Skóciában