szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Twitteren tudatta a világgal, hogy vizsgálatot indít a különös megbetegedések miatt. Az utána következő események már ismertek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Épp egy évvel ezelőtt, 2020. január 4-én írta ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Twitter-oldalára, hogy tüdőgyulladásos megbetegedésekről kaptak hírt a kínai Vuhan városából. Halálesetekől akkor még nem érkezett hír, a WHO pedig azt is közölte: vizsgálatot indít, hogy kiderítse, mi áll a jelenség hátterében.

A szervezet később arról adott hírt, hogy többekkel együtt vizsgálódik a megbetegedések miatt, de részleteket még akkor sem közölt.

Valamivel előttük, december 31-én a hongkongi South China Morning Post szintén tüdőgyulladásos esetekről számolt be, kiemelve, hogy a vuhani megbetegedések nem tekinthetők megszokottnak, a közegészségügyi szakemberek pedig továbbra sem tudnak semmit a kiváltó okokról.

A szakembereknek csak ez után, pár nappal az első híreket követően lett világos, hogy a vuhani megbetegedéseket nagy valószínűséggel nem a SARS vírus okozza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Reménymorzsa a gluténérzékenyeknek: segít a mesterséges intelligencia

Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt