szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén egyre többször fogunk találkozni kijelző alatti ujjlenyomat-szkennerekkel, sőt akár az összehajtható telefonokba is beköltözhet ez a megoldás.

A Samsung egy ideje már használ kijelző alatti ujjlenyomat-olvasókat, sőt időnként már a baja is meggyűlt velük. Szerencsére ezek a problémák viszonylag könnyen orvosolhatók, így nem meglepő, hogy a dél-koreai gyártó szintet lép. Legalábbis a legújabb hírek szerint az idén piacra kerülő összehajtható telefonokba is kipróbálná ezt a megoldást.

Az Android Headlines szerint két tipster is megerősítette a fentieket. WonderingLeaks úgy tudja, hogy a Samsung egy kijelző alatt lévő ujjlenyomat-szkennert tesztel összehajtható telefonokban, és szerinte már a közeljövőben látni fogunk egy ilyen eszközt, bár nem említette, melyiket. Egy másik felhasználó retweetelte ezt az információt, megerősítve ennek valóságalapját. Azt is hozzátette, hogy a Samsung a Qualcomm nemrég bejelentett, második generációs 3D Sonic ujjlenyomat-olvasóját fogja használni.

A Samsung egyébként ezt az egységet tette a Galaxy S21-ekbe is, tekintettel arra, hogy az újdonságnak 77 százalékkal nagyobb a szkennelési területe, mint az elődjénél, és az érzékelő akár 50 százalékkal gyorsabban dolgozhat.

A dél-koreai gyártó több összehajtható telefont is piacra küldhet ebben az évben, és nem biztos, hogy valamennyinél a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasós technológiát fogja bevetni. Azonban ha a lehetséges aspiránsról beszélünk, akkor érdemes a Galaxy Z Fold3-ra gondolni, különös tekintettel a Galaxy Z Fold2 népszerűségére. Ráadásul úgy hírlik, hogy ez az eszköz nemcsak kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót tartalmazhat, hanem egy digitális tollat is. Az S állítólag a készülékkel együtt szállítják (azaz nem külön kell megvásárolni, mint a Galaxy S21 Ultra esetében), és a telefon belsejében is dokkolható lesz, ugyanúgy, mint a Galaxy Note sorozatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Eltüntették a radarról a NER magángépét

Eltüntették a radarról a NER magángépét