szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt még vizsgálják, hogy az új vírusvariánsokhoz igazított vakcinával oltsanak, vagy a már eddig használt oltóanyagokkal.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az Egyesült Királyságban minden 50 év feletti lakosnak ősszel felajánlják a harmadik koronavírus elleni védőoltást, hogy karácsonyig minimálisra csökkentsék a fertőzésveszélyt – írja a The Times.

A lap kormányzati forrásai szerint most azt vizsgálják, hogyan lehetne a leghatékonyabban beoltani a legveszélyeztetebb korosztályt, hogy a téli időszakban ne ugorjon meg újra a fertőzöttek száma.

A Times szerint a brit tiszti főorvos vezetésével most azt vizsgálják, elegendő-e az, ha egy újabb dózist kapnak majd a páciensek a már eddig is használt oltóanyagból (Pfizer, AstraZeneca, illetve a Moderna), vagy inkább egy olyan módosított vakcinával történjen az oltás, amely az új vírusvariánsokhoz van igazítva.

A brit kormány egyébként 60 millió adagot már rendelt a Pfizer és a BioNTech által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagból kizárólag arra a célra, hogy ezeket a dózisokat az első két adag hatását erősítő harmadik vakcinadózisként adják be a lakosságnak.

A brit kormány 60 millió adag vakcinát rendelt harmadik oltásnak

Még elkezdik a hatáserősítő oltási programot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!