Itthon

Eldőlt a mobilcsata: a Cingularé az AT&T

Az amerikai Cingular Wireless nyerte a harmadik legnagyobb amerikai mobilcég, az AT&T Wireless-ért folytatott háborút, miután 41 milliárd dolláros ajánlatával kiütötte riválisát, a brit Vodafone mobilszolgáltatót - írja a Financial Times.

Gazdaság

Stagnáló informatikai piacon növekedne a KFKI

Visszafogott állami megrendelésekre és a hazai informatikai piac a GDP emelkedésével megegyező mértékű növekedésére számít idén a legnagyobb többségi magyar tulajdonú IT-vállalkozás, a KFKI Számítástechnikai Rt. A tavalyi költségcsökkentés után a csoport mégis akvizíciókat tervez, és megduplázná profitját.

Gazdaság

A munkahely az internetes szexszörfölés melegágya

Munkahelyi számítógépével majdnem minden negyedik amerikai alkalmazott vagy pornográf weboldalakra kattint, vagy csetszobákban szexuális tartalmú üzeneteket vált - állapította meg egy nemrég készült felmérés.

Világ

Szupertitkos izraeli dokumentumok az interneten

Szigorúan bizalmas katonai dokumentumok kerültek fel az internetre Izrael néhány "különleges" fegyveréről - állította vasárnap este egy magánkézben lévő izraeli televíziós csatorna.

Tech

MTE: nincs szükség az internet szigorúbb szabályozására

A fenyegető hatósági hozzáállás nem segíti abban a tartalomszolgáltatót, hogy visszataláljon a jogszerűség keretei közé – foglalt állást a halapenz.hu weboldal körül kirobbant vitával kapcsolatosan a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE).

Tech

Kína: nagyfalat a mobilpiacon

260 millió mobiltelefon van Kínában. Illetve ez az adat már a múlt, mert naponta nyolcvanezerrel nő a kínai maroktelefon-használók köre.

Tech

Kuba: lehetetlenné válhat a lakossági internethozzáférés

A legfeljebb néhány ezer otthoni internetező ezidáig az olcsó, állami telefonszolgáltatón keresztül érte el a világhálót, feketén vett gépekkel és illegálisan szerzett hozzáféréssel. Mostantól külön engedélyért kell majd folyamodniuk.

Tech

Magyarország a 36. az informatikai ranglistán

Az ENSZ Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) nevű szervezetének az információtechnológiai fejlettséget felmérő jelentésében hazánk a közép- és kelet-európai térségben a negyedik helyen áll, világviszonylatban pedig a 36. helyet foglalja el.

Tech

Petíció az ingyenes internetszolgáltatás védelmében

Átadták az ingyenes szolgáltatás védelmében írt, kilencezer aláírást tartalmazó petíciót a szolgáltatók a parlamenti pártok frakcióvezetői, valamint az informatikai és hírközlési és a kancelláriaminiszter részére.

Tech

Eladták a tízezredik számítógépet a Sulinet Expressz keretében

Eddig 10 ezer számítógépet és mintegy 40 ezer számítástechnikai eszközt, alkatrészt vásároltak a Sulinet Expressz program keretében - közölte a Sulinet Programiroda hétfőn. A közlemény szerint a vásárlások összértéke átlépte a 3 milliárd forintos határt.

Karrier

Internet-hozzáférés béren kívüli juttatásként

Az idei szja-törvény szerint a munkaadók mindennemű adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül, adómentes természetbeni juttatásként adhatnak munkavállalóiknak internet-hozzáférést otthoni használatra. Vagyis mind a munkáltató, mind a munkavállaló mentesül a juttatás összes adó- és járulékterhe alól.

Gazdaság

Három konzorcium indíthat mobilszolgáltatást Irakban

Az iraki távközlési minisztérium közleménye szerint az egyiptomi Orascom Telecommunications köré csoportosult konzorcium, a kuvaiti National Mobile Telecommunications konzorciuma, valamint a szintén kuvaiti MTC által vezetett csoport nyert kétéves GSM-szolgáltatói licencet Irakban.

Gazdaság

Európai mobilszolgáltatók együttműködése

Szolgáltatási együttműködésről állapodott meg a brit mmO2 és számos más mobilszolgáltató – köztük a Pannon GSM –, akik így kívánják felvenni a versenyt a Vodafone-hoz hasonló óriásvállalatokkal.

Itthon

Nem alkotmányellenes a mobilposta-szolgálat bevezetése

Az állandó postahivatalok helyett a mobilszolgáltatásra való átállás alkotmányos jogokkal összefüggő visszásságot nem okoz, sőt annak veszélyét sem hordozza magában – jelentette be közleményében az állampolgári jogok biztosának hivatala pénteken.

Itthon

Mégsem terheli kulturális járulék a mobilszolgáltatókat

A kormány nem terjeszt az Országgyűlés elé olyan javaslatot, amely kiterjesztené a kulturális járulékfizetők körét a mobilszolgáltatókra - közölte a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A tárca ugyanakkor tárgyalna arról, hogy a vezetékes- és mobilszolgáltatók a jövőben milyen további szerepet vállalnak a kultúra finanszírozásában.

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

A címlapról ajánljuk