szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az innovatív kis-és középvállalatok ösztönzésére született az Invitel Innomax Díja, amelyet tegnap adtak át a...

A díjazottak és a zsűri

Az innovatív kis-és középvállalatok ösztönzésére született az Invitel Innomax Díja, amelyet tegnap adtak át a Művészetek Palotája Üvegtermében. Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese szavaiból kiderült, hogy mivel a több tucatnyi pályázatban a legkülönfélébb innovációkat, újításokat, találmányokat kellett összehasonlítani, idén közel sem volt annyira egyértelmű a döntés, mint az elmúlt években

Ami a pályamunkákat illeti: felülreprezentáltak voltak az e-egészségügyi fejlesztések és az okostelefonokra épülő üzleti innovációk, de akadt pályázat, amely a vakondháló helyes telepítését helyezte üzleti fejlesztésének középpontjába. Mindemellett továbbra is nagyszámban voltak a cloudra, az IT kiszervezésre, a szerver virtualizációra épülő fejlesztések is.

A zsűri többféle szempont alapján pontozta a fejlesztéseket. Az egyediség, újszerűség, kreativitás mellett az üzleti tevékenységre gyakorolt hatást is figyelembe vették:

Ezek alapján az InnoMax Díjat az 5-19 fős vállalkozások kategóriájában egy kimondottan a kkv-k számára fejlesztett komplex ügyviteli rendszer, a távmunkát és a vállalat teljes projektmenedzsmentjét támogató virtuális iroda szolgáltatás keretrendszer kifejlesztésével, a DataLogic Számítástechnikai Kft. nyerte el.

A 20-69 fős vállalkozások kategóriájában egy taxi társaság, az RT 5 Taxi Holding Kft. lett a nyertes: egy, a teljes céget felölelő komplex fejlesztéssel nemcsak hatékonyabbá tették a cég belső működését, de gyakorlatilag minden olyan digitális szolgáltatást bevezettek, amely a 21. században elvárható egy taxitársaságtól. Többek között elindították az e-taxi kártyát, megújították a weboldalukat, belső ügyviteli szoftvert alkalmaztak, saját okostelefon-alkalmazást fejlesztettek, és minden taxiban elérhetővé tették a kártyás fizetést is.

A legnagyobbak kategóriájában, a 70-250 fős vállalkozásoknál az HBO Holding Zrt. nyert az „HBO GO Bárhol. Bármikor.” szolgáltatással. Az HBO megoldása prémium Pay-TV szolgáltatást kínál személyi számítógépeken, okostelefonokon, táblagépeken, connected TV-ken és játékkonzolokon. Így az HBO GO-n keresztül bárhol, bármikor nézhetőek a kedvenc filmek, sorozatok saját időbeosztás szerint az internet segítségével.

A HVG által felajánlott különdíjat a NEXON Kft. kapta egy új generációs humán ügyviteli keretrendszer és ráépülő munkaerő-menedzsment megoldás kifejlesztésért, mellyel a munkaerő hatékony tervezése, beosztása hajtható végre a bérköltség optimalizálásának figyelembevételével. A keretrendszer on-premise és SaaS formában is használható elsősorban mobileszközökön. 

InnoApps Díj

Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a komolyabb, üzlethez, tanuláshoz kötődő fejlesztések közül választott a zsűri. Idén, a tavalyi pályázatát tovább fejlesztő Cziva Gergely nyert az  iMenetrend elnevezésű iPhone alkalmazással, amellyel nemcsak a MÁV menetrendet lehet megnézni, de követhetjük is a vonatokat egy real-time térképen.

A „Szórakozz!” kategória internetes szavazásának nyertese Bayrak Yusuf lett a Csigavér nevű Facebook-alkalmazással, amelyben egy Csiga bőrébe bújva küzdhetünk az idővel vagy éppen a centiméterekkel. (Az InnoApps pályázatok megtekinthetőek az Invitel Facebook oldalán.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!