szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

14,5 milliárd forint éves árbevétel, 440 dolgozó, 7 telephely, 20 000 tonna tészta – ez a Gyermelyi számokban.

14,5 milliárd forint éves árbevétel, 440 dolgozó, 7 telephely, 20 000 tonna tészta – ez a Gyermelyi számokban. Tészta, malomipari tevékenység, és amit talán kevesebben tudnak, növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozik az 1990 óta működő, magyar tulajdonban lévő vállalat.

„A jó tésztának sok titka van, például a kiváló minőségű alapanyag, a bevált recept és ma már egy stabil számítógép hálózat is kell hozzá. A Gyermelyi az utóbbi években is meg tudta őrizni vezető pozícióját a piacon. Ez pedig részben annak is köszönhető, hogy modernizáltuk a cég működését biztosító informatikai és telekommunikációs háttérparkot, így a gazdasági visszaesés ellenére is növelni tudtuk cégünk hatékonyságát” – árulta el Sárossy Attila, a Gyermelyi Zrt. Gazdasági igazgatója.

A Gyermelyinél a belső adatátviteli rendszer az Invitel által biztosított VPN hálózaton és bérelt vonali interneten keresztül működik. A szerverek számára 2011-ben egy vadonatúj korszerű szervertermet alakítottak ki, mintegy 70 millió forintos beruházással. Ennek kialakításában és üzemeltetésében is az Invitel volt a vállalat szakmai partnere, tanácsadója. A virtualizáció, a megbízhatóbb szerverpark, az automatizált mentő egységek és a stabil telephelyek közötti hatékony kommunikációs csatorna kialakítása nagy előrelépés volt a vállalat életében.

A telephelyek egy telekommunikációs rendszerre kapcsolásával – a VPN megoldással –, a belső kommunikációs rendszer modernizálásával, illetve a szervervirtualizációval forintosítható eredményeket értek el, gyorsabban, pontosabban és kevesebb költséggel tudják ellátni feladataikat. Ez pedig nemcsak számukra, de vevőik és partnereik számára is rendkívül fontos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!