szerző:
techline.hu

Ezen a héten mutattunk egy remek módszert arra, hogyan generálhatunk feltörhetetlen, mégis könnyen megjegyezhető...

Ezen a héten mutattunk egy remek módszert arra, hogyan generálhatunk feltörhetetlen, mégis könnyen megjegyezhető jelszót, videókat játszottunk le iOS alatt konvertálás nélkül, és médiaközpontot kreáltunk a régi PC-ből és Macből. De ez még nem minden!

Videók lejátszása konvertálás nélkül az iOS alatt, ingyen
Az iPhone, az iPod Touch és az iPad remek készülékek, csak éppen a videolejátszás szempontjából egy kicsit válogatósak. Szerencsére akadnak olyan alkalmazások, amelyek segítségével anélkül játszhatunk le videókat, hogy konvertálnánk azokat. Így például a népszerű DivX formátumban tárolt filmjeinket sem kell átalakítani, csak átmásolni az iTunes-ban az adott programba, ami a konvertálás olykor több órás időtartamával szemben alig egy perc alatt letudható.
Tovább a cikkhez >>>

Tipp: jelszó helyett fotóval védhetjük a rendszert a Windows 8-ban
Egy rendszert számtalan módon lehet megvédeni az illetéktelen belépéstől. Vagy ugye a hagyományos jelszavas védelem, a látványos arcfelismerés, a nem túl megbízható PIN kód, a kártyás- és ujjlenyomatos biztonsági rendszerek stb. De ott van még a képek alapján történő azonosítás is, amely az androidos eszközt használók egy részének talán ismerős, de asztali rendszerekben még nem terjedt el különösebben. Nos, a készülő Windows 8-ban ilyen is lesz, sőt, a Developer Preview-ban már van is!
Tovább a cikkhez >>>

Nézegessünk weboldalakat 3D-ben [videóval]
Aki most arra vár, hogy a Johnny Mnemonic című filmben látott 3D-s internet "élményét" varázsoljuk a képernyőre, sajnos csalódni fog. De azért ne keseredjen el senki, lesz min ámulni így is! A dologhoz nem kell más, csak egy Firefox böngésző és a Tilt nevű add-on. Utóbbi gondoskodik ugyanis arról, hogy a weboldalakat a megszokott látvány helyett 3D-ben nézhessük meg.
Tovább a cikkhez >>>

Ingyen médiaközpont PC-ből vagy Macből
Réges-régen, de nem egy messzi galaxisban már adtunk rengeteg hasznos tippet, mire lehet használni egy kiszuperált PC-t vagy Macet (egészen meglepő dolgok is akadtak). Ezúttal egy konkrét szoftveres megoldással szolgálunk.
Tovább a cikkhez >>>

Így generálhat feltörhetetlen jelszót!
Persze valóban, százszázalékosan feltörhetetlen jelszó nem létezik, legfeljebb kvázi-feltörhetetlen jelszavakról beszélhetünk, hiszen ha valaki néhány perc alatt nem boldogul vele, feltehetően feladja a küzdelmet.
Mindenestre ha jó erős jelszót szeretnénk magunknak, érdemes kipróbálni a Passplex szolgáltatását.
Tovább a cikkhez >>>

Ingyen betűtípusok minden mennyiségben
Éppen egy látványosabb fontot keresünk egy készülő grafikához vagy weboldalhoz? Nos, ha nem létfontosságú, hogy a hosszú ő és ű is szerepeljen a készletben, akkor a Font Squirrel gyakorlatilag a tökéletes választás.
Tovább a cikkhez >>>

A nap videója – Windows 8 versus Windows 7 sebességteszt
Mint arról pár napja beszámoltunk, a Windows 8 (állítólag) nyolc másodperc alatt képes elindulni, azaz bebútolni. A Lifehacker szerkesztői valószínűleg ugyanarra gondoltak, mint sokan mások is: persze, persze, ez csak egy promóciós videó.
De mi a helyzet valójában? Nem is késlekedtek sokat, egymás mellé pakoltak két egyforma kiépítésű Win7 és Win8 gépet, elindították őket egyszerre, és várták az eredményt. Lássuk mi történt!
Tovább a cikkhez >>>

A világ legjobb 404-es oldalai
Pár évvel ezelőtt már összeállítottuk kedvenceinket az internetes, „az oldal nem található”, szaknyelven 404-es hibaüzenet oldalakból. A téma időről időre felbukkan, és szűnni nem akaróan mulatságos.
Tovább a cikkhez >>>

Készítsünk saját weboldalt programozás nélkül, ingyen, mégis profi kivitelben
Egy modern, minden eszközön - asztali böngészők, mobilok, táblagépek - rendesen megjelenő saját weboldalt elkészíteni nem is olyan könnyű dolog, még akkor sem, ha az ember otthon van a webes programozási módokban, hát még e tudás hiányában. Az IM-Creator oldalon található ingyenes webalkalmazás segítségével viszont bárki elkészítheti élete első (majd az azt követő többi) weblapját, amely ráadásul ingyen és bérmentve elérhető is lesz az interneten.
Tovább a cikkhez >>>

Napi munkakerülő – kalandozzunk saját pálcikaemberrel
Pálcikaembert (angolul Stickman) mindenki tud rajzolni, nagyjából három éves korától. Ugyanezt flashben is megtehetjük egérrel. Mi ebben az érdekes? Semmi. De mi van akkor, ha az általunk rajzolt pálcikaember egyszer csak életre kel, és különféle kalandokba keveredik?
Tovább a cikkhez >>>

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Újabb tanulmány szerint okozhat rákot a bacon

Újabb tanulmány szerint okozhat rákot a bacon

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején

Két hét múlva érkezik Budapestre Matteo Salvini

Két hét múlva érkezik Budapestre Matteo Salvini

A történészektől bírálatot, az államtól 350 millió forintot kapnak a Turán-kutatók

A történészektől bírálatot, az államtól 350 millió forintot kapnak a Turán-kutatók

Megjött az olcsóbb az Xbox One, de egyvalami hiányzik belőle

Megjött az olcsóbb az Xbox One, de egyvalami hiányzik belőle