szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyar kormány hivatalos „sértődésfelelőse” most éppen az ENSZ-főtitkárra akadt ki, és a Trump-modellt követve már az ország kivonulását lebegteti a világszervezet egyik tárgyalássorozatról.

A Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsora vendégeként a magyar külgazdaság és a külpolitika megtestesítője azon kesergett egy jót, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár a minap lehetőségként említette a migrációt, mint olyan folyamatot, amely erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat.

A nyilatkozat egyébként már pénteken is alkalmat adott a Fidesz-nek egy jó sorosozásra, akkor Rogán propagandaminiszter államtitkára, Tuzson Bence osztotta a világszervezetet, és ha már ott van, akkor Soros Györgyöt.

Most azonban jött Szijjártó és a „magyar harag” című produkció, amelynek lényege:

-   a Guterres-nyilatkozat legitimációs problémákat vet fel, hiszen az ENSZ-ben még csak most foglalkoznak azokkal az irányelvekkel, amelyek mentén a későbbiekben kezelnék a migrációt;

-   ehhez képest Szijjártó szerint a főtitkár „gyakorlatilag eredményt hirdet úgy, hogy egyébként világosan tisztában lehet azzal a ténnyel, hogy ebben a kérdésben semmilyen módon sem élvezi a tagállamoknak egyöntetű egyetértését”;

-   mindezek után „ha úgy fogjuk látni, hogy a véleményünket ebben a rendkívül fontos kérdésben a jövőben is figyelmen kívül hagyják, akkor annak a megfontolását javaslom majd a kormánynak, tekintsük át, hogy ezeken a tárgyalásokon van-e értelme részt venni".

Összegezve: a magyar kormány megsértődött, zsarol is kicsit, de mindenek előtt ezt igen hangosan elmondja itthoni szavazóinak, hadd érezzék ezt az erős öntudatot, erős kezet, erős vezetőt.

Hogy aztán majd esetleg mégis ott leszünk, mégis aláírjuk a papírt (lásd még: 1300 menekült)? Nem ügy. Addig jön még pár Orbán-levél, a választás is lemegy, és egyébként is, ezt csak Szijjártó mondta, őt meg ezért tartják.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen mobilt még nem látott: két kijelző és két ujjlenyomat-olvasó van a Nubia X-ben

Ilyen mobilt még nem látott: két kijelző és két ujjlenyomat-olvasó van a Nubia X-ben

Gruevszki-ügy: A BM szerint nem hazudott a bevándorlási hivatal elnöke

Gruevszki-ügy: A BM szerint nem hazudott a bevándorlási hivatal elnöke

A kormány és Mészáros most adnak a látszatra. Vagy mégsem?

A kormány és Mészáros most adnak a látszatra. Vagy mégsem?

"Kedves Jani!" – a volt MVM-vezér utolsó figyelmeztetője a Paks II.-ért felelős Süli Jánosnak

"Kedves Jani!" – a volt MVM-vezér utolsó figyelmeztetője a Paks II.-ért felelős Süli Jánosnak

Levideóztuk az első havat a Normafán

Levideóztuk az első havat a Normafán

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Végre eljut a Disturbed Magyarországra