szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Velős véleményt fogalmazott meg az MSZP volt szóvivője a Facebookon. Török Zsolt Braun Róbertet, az összefogás ötletét adó Konrád Györgyöt és "társaikat" nevezte meg felelősnek abban, hogy a Fidesz másodszor is kétharmados többséget szerzett a parlamentben és abban, hogy a Jobbik is a Házban ülhet.

Az MSZP volt szóvivője, Török Zsolt bátran használja a Facebookot, de valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy egy simának tűnő, kedd hajnali bejegyzése, miszerint "csak az éjszakák ne lennének", szépen átfordul egy olyan kommentrengetegbe, melyben elmondja a véleményét a baloldali összefogásról és annak sikertelenségéről.

Az egyik hozzászóló ugyanis Braun Róbert szocialista politikust hallgatta, és nem értette, hogy egy héttel a választások után hogy tud "ilyen magabiztosan" megítélni az MSZP-t és annak vezetését.

"Braun és társai a párton belül, Konrád György és társai, azon kívül rendelkeznek sok jó tanáccsal, ötlettel. Csak már nem nagyon van több liba, hiába lenne még pár ötletük" – válaszolta Török Zsolt egy ismert viccre utalva. Azt is írta: "akik nekünk tanácsokat adtak és erőszakosan erőltették az összefogást, azok sok kárt okoztak már".

©

"Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!" – fogalmazott indulatosan az MSZP volt szóvivője, aki szerint  az egyéni körzetekben való koordinált indulás elfogadható lett volna.

"Konrád és társai jó tanácsokat adnak, csak eddig egy se jött be. A választások előtt is adtak ötletet Imre Czinege, de az se jött be. Az SZDSZ-t már felszámolták, de minket hagyjanak már békén. Ez az én véleményem" – tette hozzá.

A beszélgetésbe végül Schiffer András, az LMP társelnöke is jónak látta beleszólni egy szimpla "jó reggelttel".

Az MSZP 2014. január elején egyezett meg a volt MSZP-s egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezette párttal, a DK-val, hogy tárgyalásokba kezdenek Bajnai Gordon formációjával, hogy létrejöjjön a demokratikus ellenzéki összefogás. Az ötletadó Konrád György volt. Az április 6-i választások végeredményét pedig mindenki ismeri.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek

Több mint 2500 szakdolgozó mondott búcsút az állami egészségügynek