Tetszett a cikk?

Az iraki televízió hétfő délután újra felvételt sugárzott Szaddám Huszein iraki elnökről, amint magas rangú állami tisztségviselőkkel, köztük Taha Jaszin Ramadan alelnökkel és saját fiával, Kuszájjal, a Köztársasági Gárda vezetőjével tanácskozott.

Az ismeretlen tartalmú ülésen jelen volt Tárik Aziz miniszterelnök-helyettes, Szultan Hasim Ahmed védelmi miniszter, Ibrahim Abdel Szattar vezérkari főnök és a kormányzó Baasz Párt több magas rangú tisztségviselője is. A katonai egyenruhát viselő iraki elnök íróasztal mögött ült egy nagy teremben. Az AFP szerint a felvételt akkor sugározták, amikor harcok folytak Szaddám Huszein fő bagdadi elnöki palotakomplexumában.
Közben egy szaúdi lap azt írta hétfőn, hogy a Szaddám Huszeinnek látszó férfi, akinek a kezét csókolgatták az emberek pénteki bagdadi utcai sétája közben, valójában nem az iraki elnök volt, hanem Ahmed Hadusi nevű hasonmása. Az Al-Watan című szaúd-arábiai lap az iraki titkosszolgálat egy munkatársára hivatkozott, aki az újság állítása szerint jelenleg együttműködik a nyugati kémszervezetekkel. A hasonmás Szaddám Huszein egyik bizalmasának, Dzsabar el Hadusinak a fivére, aki többször plasztikai műtétnek vetette alá magát, hogy jobban hasonlítson az elnökre. Az Al-Watan hétfői számában egymás mellett közölte a pénteken az utcán sétáló "Szaddám" és az igazi iraki elnök fotóját, és a dpa hírügynökség szerint a bal szemöldökön jól felismerhető volt, hogy nem egy és ugyanazon személyről van szó. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!