Tetszett a cikk?

Az amerikai kormány "emeltről" "magasra" változtatta a készültségi szintet a terrorista támadások megújult kockázata miatt az Egyesült Államokban. A döntés a készültségi szint növeléséről a Belbiztonsági Tanács tagjainak keddi fehér házi tanácskozásán született a friss hírszerzési adatok felülvizsgálata nyomán.

A döntés értelmében a terrorizmus veszélyének súlyosságát jelző ötös beosztású skála középső, sárga kódjelű készültségi szintjét emelték narancssárgára. A zöld-kék-sárga-narancssárga-piros színű skálát tavaly márciusban vezették be az Egyesült Államokban.
Az Egyesült Államok szerint Szaúd-Arábiában újabb, bármely pillanatban bekövetkezhető terrorakciók valószínűsíthetők, ezért e hétre bezárja képviseleteit az országban. "Azonnali terrorakció veszélye" miatt szerdán bezár Nagy-Britannia szaúd-arábiai nagykövetsége, s hasonlóképpen döntött Németország is: a nagykövetség rijádi konzuli részlege és dzsiddai konzuli kirendeltsége is zárva tart legalább péntekig. A szaúdi tömegtájékoztató eszközök szerdai jelentései szerint hétfőn őrizetbe vették Dzsidda kikötővárosban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet két tagját, de egy harmadiknak feltehetőleg sikerült kereket oldania. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!