Tetszett a cikk?

Név nélküli e-mailben bosszúmerényletekkel fenyegették meg a szaúdi királyi házat, ha - a híradások szerint - hétfőn elfogott két szélsőséges muzulmán papnak bántódása esik. Az al-Kudsz al-Arabi című arab nyelvű lap szerint a fenyegetés az al-Kaida terrorszervezethez közel álló muszlim vezetőtől érkezett.

Az ügy előzménye, hogy a londoni székhelyű szaúdi ellenzéki csoport, a Mozgalom az Arábiai Iszlám Reformért úgy értesült: a két szélsőséges papot a szaúdi hatóságok nem elfogták, hanem megölték a hétfői, medinai rajtaütés során. Sejk Ali al-Hodeir és Ahmed ah-Haledi szélsőséges muszlim papok a május 12-i rijádi merényletek után arra szólították fel a szaúdiakat, hogy ne működjenek együtt a hatóságokkal a terrortámadás gyanúsítottjainak felkutatásában. Najef bin Abdel-Aziz herceg, szaúdi belügyminiszter még szerdán közölte, hogy a két pap és egy harmadik társuk, Nasszer Ahmed al-Fuhaid a rendőrség őrizetében vannak, és nem esett bántódásuk. A szaúdi rendőrség az al-Kaida terrorszervezetet vádolja a rijádi merényletek kitervelésével és végrehajtásával. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!