Tetszett a cikk?

Három ember meghalt, nyolc súlyosan megsebesült, amikor a csecsenföldi Groznijban autóbusz alá rejtett pokolgépet robbantottak fel ismeretlenek. Március óta csecsen szakadárok egyre több merényletet hajtanak végre a térségben.

Az orosz belügyminisztérium azonnal terrorcselekménynek nyilvánította a robbantást, amelyet valószínűleg távirányítású robbanószerkezettel követtek el - jelentette az Interfax a grozniji polgármesteri hivatalra hivatkozva.
Moszkva március 23-án népszavazást rendezett Csecsenföldön az újonnan létrehozott csecsen alkotmányról, amelyen a kaukázusi köztársaság lakosai jóváhagyták Csecsenföld Oroszországhoz tartozását, noha az Aszlan Maszhadov vezette fegyveres szakadárok akkor a népszavazás bojkottjára szólították fel őket.
Az új alkotmány elfogadása óta a szakadárok több merényletet követtek el a szövetségi katonák, illetve a Moszkva-barát csecsen vezetés rendőrsége, tisztségviselői ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!