Látványosan összeomlott hétfőn annak az öt kelet-európai vádlottnak a pere, akiket egy brit bulvárlap tavalyi híre alapján azzal vádoltak, hogy több millió fontos váltságdíj reményében el akarták rabolni David Beckham feleségét és két gyermekét.

A News of the World tavaly novemberben röpítette világgá a hírt, hogy egyik nyomozó újságírója személyesen akadályozta meg David Backham felesége, Victoria Adams, a Spice Girls együttes egykori sztárja, valamint a házaspár két gyermeke, Brooklyn és Romeo elrablását. Az újságíró az akkori, szenzációs tálalású hír szerint beszivárgott a román és koszovói albán illegális bevándorlókból álló ötfős banda környezetébe, és kiderítette, hogy a társaság 5 millió font váltságdíj reményében el akarja rabolni a Manchester United és az angol válogatott középpályásának családját.
A legnagyobb példányszámú vasárnapi brit tömeglap óriási feltűnést keltő hírére a rendőrség veszélyeztetett politikusoknak kijáró védelmi gyűrűt vont a leggazdagabb britek idei listáján 55 millió fontos vagyonnal szereplő Beckham-házaspár vidéki villája köré, amelyet már addig is magántestőrök hada őrzött. David Beckham a világ legjobban fizetett labdarúgói közé tartozik; heti alapjövedelme, amelyet klubjától kap, 95 ezer font (33 millió forint), de emellett milliós reklámszerződései is vannak világcégekkel, például a Vodafone mobiltelefon-szolgáltatóval.
A News of the World kiadta a rendőrségnek informátorát, és a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának egységei fogták el különböző londoni címeken a lap tanúja által megnevezett emberrabló-jelölteket, akik ellen azonmód vádat is emeltek. A per azonban hétfőn összeomlott, miután a vádhatóság elismerte, hogy a tanú megbízhatatlan. Kiderült, hogy a hírforrásnak, aki maga is Koszovóból érkezett, büntetett előéletű albán bevándorló, és Dél-Londonban dolgozott parkolóőrként, a News of the World - a The Sun, a legnagyobb brit napi bulvárújság vasárnapi társlapja - annak idején 10 ezer fontot fizetett a sztoriért.
Az ügyben eljáró bíró a per ejtése mellett döntött arról is, hogy a brit főügyész elé terjeszti az esetet, jogi állásfoglalást kérve arról a terjedő gyakorlatról, hogy a brit bulvársajtó komoly pénzeket fizet bárkinek bármilyen sztoriért a nyilvánosság figyelmének középpontjában élő sztárokról. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A náci múlt miatt neveznék át a zweigeltet az osztrákok

A náci múlt miatt neveznék át a zweigeltet az osztrákok

A zsidózó Szávay december 31-én adja vissza mandátumát

A zsidózó Szávay december 31-én adja vissza mandátumát

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

A megölt és bebörtönzött újságírók lettek az év emberei a Time-nál

A megölt és bebörtönzött újságírók lettek az év emberei a Time-nál

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák