Tetszett a cikk?

Az államilag szavatolt betegbiztosítók helyzete az idei év első három hónapjában tovább romlott Németországban: a betegbiztosító pénztárak hiánya az idei első negyedévben elérheti a 630 millió eurót.

A német szociális minisztérium keddi bejelentés szerint a pénztárak bevétele a tavalyi első három hónaphoz képest 0,2 százalékkal visszaesett, és a csökkenő bevételek veszélyeztetik a már bevezetett konszolidációs erőfeszítéseket is.
Az illetékes államtitkár nem közölt pontos adatokat, de szakértők szerint a hozzájárulás mértékét a jelenlegi 14,4 százalékról jövőre akár 15,4 százalékig kellene emelni.
A német betegbiztosítást - más nyugat-európai országokhoz hasonlóan - elsősorban az öregedő lakosság, az egy keresőre jutó eltartottak számának emelkedéséből fakadó szociális gondok sújtják. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!