Tetszett a cikk?

Elképzelhető, hogy pilótahiba okozta annak a 62 spanyol katonának a halálát, akiket egy ukrán szállítógép vitt volna Zaragozába afganisztáni szolgálatuk lejárta után. A repülőgép Törökországban rossz időjárási körülmények között utántöltésre próbált landolni, de hegynek ütközött.

A Törökországban nemrég lezuhant ukrán katonai repülőgép balesete ügyében folyó vizsgálat kiderítette, hogy az ukrán pilóták nem tartották be az előírt pihenési időt - adta hírül szerdán a La Razón spanyol napilap védelmi forrásokra hivatkozva. Az ukrán gép katasztrófájában életét vesztette 62 Afganisztánból hazatérő spanyol békefenntartó katona. A spanyol lap idézte a Spanyol Pilóták Kamaráját, amely arra sürgette a spanyol kormányt, hogy hivatalosan kérje az ukrán kormánytól a lezuhant repülőgép repülési tervét, amelyben a vonatkozó adatok szerepelnek.
A La Razón emlékeztetett arra, hogy több mint hatezer kilométeres útról volt szó Kabul és Zaragoza között, és az ukrán pilóták nem tartották be a nemzetközi repülési szabályzat pihenési előírásait. A lap arról is beszámolt, hogy a spanyol légierő soraiban ellenérzéssel fogadták Federico Trillo védelmi miniszter azon döntését, hogy a balesetet kivizsgáló bizottságból kihagyta a katonai repülőgépek baleseteit vizsgáló technikai bizottságát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!